27.10.2020 |

El Poal ret homenatge als fills del poble, per tercer any consecutiu

El Poal mostra les primeres imatges que formaran part de la història gràfica del municipi, un treball que prepara la editorial lleidatana Pagès Editors, des de fa tres mesos, amb la col·laboració dels veïns.
Imatge d'un grup de poalencs participants en la festa.
Imatge d'un grup de poalencs participants en la festa.
El Poal ret homenatge als fills del poble, per tercer any consecutiu

El Poal va celebrar per tercer any consecutiu la Festa dels fills del poble, aquest dissabte dia 2 de juny, un acte que té com a objectiu reunir a totes aquelles persones nascudes al poble i que actualment resideixen en altres indrets. Amb un distintiu en el que s'hi llegia He nascut al Poal,  al voltant de 400 persones es van aplegar a la plaça per participar en el còctel de benvinguda i en un dinar de germanor. Abans de gaudir de la xatonada i la fideuà, el grup de bastoners del Casal Popular l'Arreu de Mollerussa van dur a terme una exibició d'aquests balls populars.

El consistori va inaugurar una exposició de fotografies antigues, que va comptar amb la presència de l'editor lleidatà Lluís Pagès, que serà l'encaregat de confeccionar y publicar La història gràfica del Poal, un traball que es va iniciar fa tres mesos amb la col·laboració del veïns del muncipi.

La festa va continuar amb activitats per a la quitxalla, inflables i animació infanti, per acabar la tarda amb una audició de gralla amb els grallers dels Castellers de Lleida. La nit la va protagonitzar un Festival d'Escala en Hi-Fi en el que hi van participar una trentena d'improvisats actors que van interpretar diversos números musicals, en presència de més de tres-centes persones.

En general una bona festa de retrobament on l'lcalde, Rafel Panadès va remarcar

la importància de la mateixa perquè ens uneix el poble que ens ha vist créixer, els mots, les arrels i la història que és irrepetible.

La gent assistent per la seva part, demanava que la festa, que és quadrienal, no es perdi i es continuï realitzant perquè és molt emotiva i socialment incomparable a cap altra festa del municipi.

Fotografies de Xavi Castells

  

poalpoal

 

El Poal ret homenatge als fills del poble, per tercer any consecutiu
comentaris