04.12.2022 |

El programa Suma't entrega els diplomas a 18 joves que han completat la formació

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell va cloure aquest dimarts el programa Suma't en el que hi han participat 37 joves, dels quals 18 han superat la formació satisfactòriament, i el 50% d'aquest han reprès en alguna mesura els estudis.
Acte de lliurament dels diplomes als finalistes del programa Suma't.
El programa Suma't entrega els diplomas a 18 joves que han completat la formació

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha lliurat, aquest dimarts, els diplomes que acrediten que han superat satisfactòriament la formació professionalitzadora a 18 alumnes que ha format part del programa Suma’t. Aquests joves no estudiaven ni treballaven, no havien completat la Secundària i tenien menys de 25 anys en iniciar-se al programa. Avui, però, han rebut el diploma que certifica que han cursat diverses matèries en centres de formació de la comarca (Inlingua, British Centre i IES Mollerussa) i al Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Dels 18, 13 són nois i 5 són noies, que s’han format en diversos àmbits: manteniment, restauració, geriatria i administració i informàtica. A la formació teòrica, cal sumar-hi les pràctiques que alguns han fet en empreses i ajuntaments de la comarca.
Gràcies al programa Suma’t, 16 joves han fet pràctiques en empreses i a alguns aquest pas els ha permès tornar a treballar; d’altra banda, 18 joves han assolit la formació professionalitzadora i han reemprès l’hàbit d’estudiar. De fet, una vintena, han tornat en alguna mesura a l’àmbit educatiu (estudis de secundària a distància, per exemple).

El programa Suma’t, ofert pel Departament de Treball, ofereix la possibilitat a joves sense formació ni feina de reencarar el seu futur laboral. Dels 40 que es van apuntar l’octubre de 2010 al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, 18 han completat la formació professionalitzadora i 16 les pràctiques en empreses (alguns han deixat el programa perquè han trobat feina pel seu compte). El programa va començar el 2010 i s’ha desenvolupat majoritàriament al llarg del 2011 i principis de 2012.

El programa Suma't entrega els diplomas a 18 joves que han completat la formació
comentaris