Els leds substitueixen les espelmes en el taller de fanalets, preàmbul dels Firals de Bellvís

Bellvís dóna el tret de sortida a la setmana dels Firals, amb el taller de fanalets per la quitxalla, una iniciativa que també ha entrat a l'era de les noves tecnologies substituint les tradicionals espelmes per leds. Avui a partir de les set de la tarda continua l'activitat a la plaça de l'Església.
photo_camera Una imatge del taller d'aquest dimecres que continua la tarda del dijous.

Bellvís ha entrat en la setmana dels Firals, la festa que el municipi del Pla d'Urgell organitza des de fa 16 anys, incorporant creativitat i enginy per tal que els visitants gaudeixin d'un dels espectacles més populars de la comarca. Com a preàmbul dels preparatius i per tal de vincular a les noves generacions amb aquesta representació, els organitzadors porten a terme, des de fa dos anys, uns tallers i activitats per als més petits, una manera de provocar el seu interès i curiositat participant en el taller de fanalets, que es porta a terme aquest dimecres i dijous. La trentena de nens i nenes que han participat en el taller s'han sorprès al comprovar que la tecnologia arriba fins i tot a les activitats més tradicionals,  ja que les espelmes que havien il·luminat els fanalets han estat substituïdes per leds.

Tota la imaginació que els participants en el taller han depositat en les seves creacions es podrà veure aquest divendres en la caminada de torxes i fanalets que es farà fins al nucli dels Arcs, un dels primers actes del programa dels Firals i l'Anella de Cal Bufalà.

El taller de fanalets, impulsat per l'Ajuntament de Bellvís, continua avui,  i els interessats hi poden participar a partir de les set de la tarda, tan sols cal fer acte de presència a la plaça de l'Església. Una més de les iniciatives que any rere any s'incorporen al programa dels Firals, amb la voluntat de fer més atractiva la proposta popular i motivar l'interès en la participació dels bellvisencs.

El Firals de Bellvís i l'anella de Cal Bufalà és un espectacle en el que hi participen més de 300 veïns del municipi de totes les franges d'edat, el que el converteix en un dels espectacles populars més participatius dels que s'organitzen a la comarca.

Comentaris
Més a Comarca