27.05.2022 |

Els nobles inauguren els Firals i les tropes de Felip V ocupen BellvísEl públic tindrà que esperar la tarda d'aquest diumenge per conèixer el desenllaç de la llegenda i la sort que corre el Joan en el judici per l'amor de la Maria, al mateix temps que els veïns faran fora a les tropes invasores.
Les bagasses increpen al públic i criden a la disbauxa.
Els nobles inauguren els Firals i les tropes de Felip V ocupen Bellvís

Aquest dissabte s'obrien els Firals a les dotze del migdia amb els pregoners, tambors, gegantets, xanques i malabars infantils, i durant el dia van tenir lloc diferents actes i animacions per al públic i la quitxalla. Va ser a partir de les vuit del vespre quan arribava el moment àlgic de la festa amb la inauguració dels Firals pel senyor Bufalà acompanyat dels nobles de la vila i dels Comtes de Barcelona acabats d'arribar. Els Acròbates infantils donaven pas a l'espectacle dels saltimbanquis amb jocs malabars i les bagasses Tot seguit el públic va participar en el festeig del Joan i la Maria amb la narració de les tràgiques noves que porten els segadors enmig d'altres personatges que situaven als assistents al segle XVII.

La nit finalitzava amb el sopar dels nobles en què el poble els hi ofereix música, dansa i acrobàcia, que es veu truncat per l'arribada i l'ocupació de Bellvís per les tropes de Felip V. A tot això s'afegeix l'entrada dels malabars amb foc, i l'escenificació de la història de "L'Anella de Cal Bufalà".

El diumenge, xocolatada, missa i bateig dels bessons de Cal Bufalà, danses, gegants, acròbates, escenificacions infantils i altres activitats per arribar a dos quarts de vuit del vespre i conèixer el desenllaç. Escenificació del judici del Joan i l'expulsió de les tropes de Felip V per part dels vilatans de Bellvís que donaran pas a l'acte final amb la celebració de la retirada de les tropes amb el ball pla, les corrandes, la bolangera, el ball del brau, el dels gegants i braus de foc.

Els nobles inauguren els Firals i les tropes de Felip V ocupen Bellvís
comentaris