Els petits mamífers demostren la bona salut ambiental de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Es farà el seguiment amb el protocol SEMICE, liderat per EGRELL i el Museu de les Ciències Naturals de Granollers, que consisteix a posar trampes específiques per a capturar en viu els petits mamífers.

S'incrementa la població de petits mamífers a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.
photo_camera S'incrementa la població de petits mamífers a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

L'increment de la població de petits mamífers a l'Estany d'Ivars i Vila-sana, és l'indicador que demostra la bona salut de l'espai natural, tal com ho va explicar el director tècnic del consorci que el gestiona, Toni Costa.

Aquesta presència ha motivat l'organització del primer taller de seguiment de petits mamífers, una activitat que tindrà lloc el diumenge 3 de novembre entre les 09.30 i les 12.00 hores al punt d’informació de Vila-sana, estarà oberta a tots els públics, prèvia inscripció a través de la web www.estanyivarsvilasana.cat.

Aquest taller és una activitat de voluntariat, ja que els participants col·laboren en el programa de seguiment d’aquestes espècies. De fet, les dades obtingudes arran permetran avaluar l’evolució dels petits mamífers a l’espai natural i la qualitat de l’ecosistema.

El seguiment es farà amb el protocol SEMICE, liderat per EGRELL i el Museu de les Ciències Naturals de Granollers, que consisteix a posar trampes específiques per a capturar en viu els petits mamífers, identificar-los, prendre’ls mesures biomètriques (pes, llargada, etc.), marcar-los i alliberar-los altra vegada al medi.

Comentaris
Més a Comarca