09.12.2021 |
Territoris.cat

Els veïns del Palau d'Anglesola pagaran els impostos i taxes mensualment

El consitori obrirà el periode de pagament, el primer dia de cada mes, per a un impost i taxa diferent, a partir del mes de març. Amb aquesta iniciativa no coincidiran dos pagaments en un mateix mes. 

Imatge de l'edifici consistorial del Plau d'Anglesola
Imatge de l'edifici consistorial del Plau d'Anglesola
Els veïns del Palau d'Anglesola pagaran els impostos i taxes mensualment

Amb la voluntat de repartir millor les càrregues econòmiques a les famílies, l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, distribuirà els períodes de cobrament d'impostos i taxes un per cada mes, per tal que no coincideixen dos impostos en un mateix mes.

Amb aquesta iniciativa, que s'aplicarà a partir de l'1 de març, cada més els veïns pagaran una de les obligacions municipals en aquest ordre: vehicles, el primer rebut d'escombraries, el primer rebut d'IBI urbana, el primer d'aigua, taxes que corresponen a clavegueram, guals i cementiri, IBI rústica i BICE, el segon d'escombraries, el segon d'IBI urbana i IAE, i finalment el segon d'aigua.

L'única excepció de la proposta serà el segon termini de l’aigua, que comença el 15 d’octubre en lloc de l’1 de novembre.

L'alcaldessa del Palau d'Anglesola Montserrat Meseguer ha explicat que s'han repartir els pagaments a llarg de l'any, i els de més import com l'IBI d'urbana, les escombraries i l'aigua.

s'han fraccionat amb la voluntat de col·laborar en les economies familiars en aquests temps de dificultats.

Meseguer ha manifestat que l'Ajuntament va congelar els impostos municipals de l’exercici 2014. Respecte a les taxes, es van actualitzar les que afecten la instal·lació de terrasses, vetlladors i mobiliari a la via pública, així com la taxa pel servei de cementiri municipal i la de l’aigua, ja que no s’havien actualitzat des dels anys 90. L'Alcaldessa va remarcar que, per llei, les taxes han de cobrir el cost real dels serveis, per la qual cosa és necessari actualitzar-les periòdicament.

Els veïns del Palau d'Anglesola pagaran els impostos i taxes mensualment
comentaris