Les escoles del Pla d'Urgell intensifiquen la cultura de la Pau i la No-Violència

La Biblioteca Maria Mercè Marçal de Torregrossa, va centrar els actes amb les iniciatives de la Fundació FundiPau, entitat que treballa per la desaparició progressiva de la violència estructural. 

Dia de la Pau i la No-Violència a l'escola La Bassa de Torregrossa.
photo_camera Dia de la Pau i la No-Violència a l'escola La Bassa de Torregrossa.

L’Escola La Bassa de Torregrossa vam celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. En l’acte conjunt de tota l’escola, petits i grans van construir amb el seu propi cos paraules relacionades amb el valor del Diàleg.

Aquest valor ha estat escollit aquest curs com a eix central del treball realitzat dins l’àmbit de convivència, amb l’objectiu d’inculcar als infants el voler i saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant.

La Biblioteca Maria Mercè Marçal de Torregrossa va centralitzar la celebració del Dia Mundial de la Pau i la No-Violència, amb la proposta FundiPau. Una iniciativa que té com a objectiu aconseguir la prohibició de les armes nuclears i desenvolupar la cultura de la Pau entre els infants.

Els participants en l'acte, van poder penjar el colom de la Pau, i deixar el seu missatge en l'arbre que es va instal·lar a la Biblioteca, així com gaudir de diverses animacions sobre el tema de la pau.

Els nens i nenes de l'escola L'Estel de Castellnou de Seana participa en els actes del Dia Internacional de la No-violència i la Pau, una data que es va instaurar l'any 1964 el poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal, i que es va difondre internacionalment. La data del 30 de gener es va decidir per ser l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, personatge que va divulgar els valors de la no violència.

L'escola de Castellnou que pertany a la Zona Escolar Rural (ZER) Vent Serè, compta aquest curs amb una matrícula de 49 nens i nenes, que han compartit els principis d'amor universal, no-violència, pau positiva, i drets humans, amb un seguit d'activats coordinades pel claustre de professors.

Comentaris
Més a Comarca