Els voluntaris de l'Estany construeixen un talús per la nidificació d'orenetes

Una quarantena de voluntaris van participar aquest diumenge en les activitats del Dia Mundial de les Zones Humides, entre elles van poder alliberar un aligot procedent del Centre de Recuperació de Vallcalent.
Els voluntaris van construir un talús per facilitar la nidificació de les aus migratòries.
photo_camera Els voluntaris van construir un talús per facilitar la nidificació de les aus migratòries.

En commemoració del Dia Mundial de les Zones Humides, el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana va organitzar un seguit d'activitats, aquest diumenge, en les que hi van participar una quarantena de voluntaris ambientals. Els participants en la jornada van construir un talús de terra per tal de que els abellerols i les orenetes de ribera puguin instal·lar els nius.

Un cop pujat el talús els voluntaris hi van col·locar pals i branques per tal de facilitat la nidificació d'aquestes espècies migradores que arribaran de l'Àfrica d'aquí poques setmanes excaven els seu nius en forma de petites galeries en marges de rius, torrents i zones humides. Aquestes espècies troben a l'estany un lloc propici per alimentar-se d'insectes que capturen al vol.

Els voluntaris també van participar en l'alliberament per part dels Agents Rurals d'un aligot procedent del Centre de recuperació de fauna salvatge de Vallcalent. Aquest rapinyaire es va trobar el mes de novembre a Golmés després de patir algun tipus d'impacte o col·lisió a l'ala. Després de recuperar-se s'ha alliberat a l'estany d'Ivars i Vila-sana.

D'altra banda, a l'esplai d'Ivars d'Urgell s'ha projectat la pel·lícula de Nòmades al vent. Es tracta d'un ambiciós documental sobre la migració de les aus en un viatge que recorre més de 40 països.

Comentaris
Més a Comarca