Els voluntaris protagonitzen el Dia Mundial de les Zones Humides a l'Estany

El Consorci de l'Estany ha activat un formulari perquè les persones que tinguin interès a col·laborar habitualment i vulguin participar de manera activa i implicada puguin rebre informació i propostes sobre l’estany.

Moment en el que els agents forestals alliberen un aligot comú, a l'Estany.
photo_camera Moment en el que els agents forestals alliberen un aligot comú, a l'Estany.

Un grup de voluntaris van protagonitzar les activitats del Dia Mundial de les Zones Humides que es va celebrar aquest diumenge a l'Estany d'Ivars i Vila-sana, La seva tasca va consistir en plantar una vuitantena d'arbres autòctons entre salzes i tamarius en una de les illes de l'estany.

Aquesta activitat va sorgir de la primera trobada dels amics de l'estany, que va tenir lloc el 14 de desembre a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell.

Al llarg del matí, una barca amb motors va traslladar als voluntaris, des de l'embarcador de Vila-Sana fins a l'illa, on es va dur a terme la reforestació, un espai on no hi ha cap arbre malgrat que és necessari que n’hi creixi per a fer de dormidors i de joca per a les aus que viuen a l’estany o que hi fan parada durant les migracions.

Al llarg del matí, al voltant de 150 persones, especialment públic familiar, van poder conèixer de prop com s’anellen els ocells, quines dades biomètriques es prenen de les aus i per què i veure de prop espècies com ara el teixidor, el blauet o un pit-roig. El públic també va poder participar en l'alliberament d'un aligot comú, recuperat al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent.

El president del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, Francesc Fabregat, va manifestar que el dia mundial de les zones humides serveix per a conscienciar de la importància de cuidar els espais naturals, com l’estany, que ja va ser dessecat l’any 1951:

Quan veiem la varietat d’aus que hi ha ara a l’estany i tot tipus d’espècies d’animals i de flora pensem que la decisió de recuperar-lo va ser encertada.

Amb l'objectiu de fomentar el voluntariat i la divulgació de l'activitat a l'espai natural, s'ha activat un formulari, que es pot trobar en el web www.estanyivarsvilasana.cat perquè les persones que tinguin interès a ser col·laboradores habituals del Consorci de l’Estany i vulguin participar d’una manera més activa i implicada puguin rebre informació i propostes sobre l’estany.

El formulari permetrà inscriure’s en determinades accions, en funció dels interessos de cadascú. És el primer pas per a establir una relació més formal amb els voluntaris que de manera habitual participen en les activitats que s’organitzen des del Consorci.

Comentaris
Més a Comarca