La plana de Lleida es mobilitzarà avui per la independència a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L'estany és el marc escollit de la convocatòria que fa l'ANC Pla d'Urgell en l'acte peparatori a les terres de Ponent per a la Via Catalana de l'onze de setembre.

L'Assemblea territorial del Pla d'Urgell i la secció d'Ivars d'Urgell de l'ANC organitzaran un dels actes més forts de la plana de Lleida pel repte que significa la dimensió de la cadena.
L'acte s'iniciarà a les 18:00 amb una batucada i la participació de grallers, als accessos de l'Estany (principalment als dos aparcaments), per així disposar de temps per organitzar totes les persones entorn de l'Estany i a les 19:14 (17:14 hora solar) crear la cadena.
L'objectiu de l'acte no és encerclar tot l'estany, ja que el perímetre té una longitud de 5.5Km, però sí cobrir el màxim de trajecte possible per tal que es pugui arribar a la proximitat d'aquesta distància amb totes les persones participants.
Des de l'Assemblea es fan inscripcions per dimensionar els serveis a la quantitat de gent prevista, tot i que tothom s'hi podrà afegir fins al mateix moment d'inici de la cadena.
Es faran fotografies, hi haurà grups per amenitzar l'arribada, i s'anirà informant al Facebook i al Twitter #cadenaestany de totes les novetats d'aquesta cadena.
El programa començarà amb la concentració, tot seguit una aixecada de mans a la cadena, per passar als parlaments a "la pista" a Ivars d'Urgell, per part de les autoritats locals i el vicepresident de l'ANC, Jaume Farfany. Finalment s'inaugurarà el pal de la "Pista" amb una aixecada de l'Estelada mentre es cantarà els Segadors.
Els assistents que ho desitgin podran sopar al camp de futbol d'Ivars, amb la participació del Club d'Ivars, avesats en aquest tipus d'esdeveniments, amb un menú previst de cassola de tros, esqueixada de bacallà, guatlles i pa amb tomata i embotit, amb una disposició d'unes 600 racions mitjançant l'adquisició de tiquet.
Els organitzadors han manifestat la importància de què l'Estany també formi part d'aquest moment històric de Catalunya, tenint en compte també els beneficis per al territori que ha aportat la seva recuperació.
Antigament, era un nucli econòmic molt important sobretot per la pesca, però també s'hi feia moltes celebracions de caràcter lúdic i esportiu: passejar, casaments, curses de natació, concursos de caça, etc.
Actualment, és una reserva natural que permet passejar per l'espai entre altres activitats, gestionades pel consorci de l'Estany.
Per tal d'afavorir una millor organització a l'acte, es demana a tothom que desitgi participar-hi a comunicar-ho via internet: http://goo.gl/pebNZ i Esdeveniment facebook
 

Comentaris
Més a Comarca