Èxit de participació en el primer taller de seguiment de petits mamífers a l'Estany

Bàsicament s’han trobat ratolins de camp i ratolins mediterranis, tot i que es coneix també la presència d'espècies de musaranyes i de talps.

Una trentena de persones van participar en el primer taller de petits mamífers a l'Estany.
photo_camera Una trentena de persones van participar en el primer taller de petits mamífers a l'Estany.

Trenta-dues persones han participat aquest cap de setmana en la primera edició del taller de seguiment de petits mamífers, que ha organitzat el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Entre els assistents hi havia nombroses famílies amb nens que han après sobre fauna, mamífers i, especialment, petits mamífers que viuen a l’estany.

Després d’haver instal·lat trampes en diversos punts de l’entorn de l’espai natural i de fer una introducció teòrica, el conductor del taller, tècnic del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, Fermí Sort, juntament amb voluntaris ambientals, van conduir els participants en el taller a les trampes.

L'activitat va continuar pesant els exemplars, prenent mides del cos, de la cua, del peu anterior i marcant els exemplars capturats. Amb aquestes dades biomètriques es pot identificar de quina espècie es tracta i permet fer un seguiment de les poblacions de rosegadors i petits mamífers.

Aquest taller segueix el programa SEMICE, liderat per EGRELL i el Museu de les Ciències Naturals de Granollers, que estipula la col·locació de les trampes, la presa de mides i l’alliberament dels exemplars capturats al llarg de tres dies, de manera que fins i tot es recapturen alguns petits mamífers, i totes les dades obtingudes es comparteixen i permeten extreure conclusions al llarg dels temps de comportament dels petits mamífers en un medi.

De fet, la presència d’aquests animals és bioindicadora de la salut d’un medi, en aquest cas, de l’estany, perquè són l'aliment d'altres espècies d'aus i mamífers predadors. Per això, els organitzadors del taller esperen repetir-lo, ja que al llarg del temps es podrà analitzar les dades i anar comparant els paràmetres.

comentaris
Més a Comarca