La llegenda, la gastronomia, l'artesania i la tradició, puntals de l'èxit de la Festa del Pou Bo

Èxit de participació en aquesta V edició, que ha comptat amb 70 artesans i prop de vuit centenars de persones que van visitar a Torregrossa, la Mostra d’Artesania. El concurs gastronòmic de "Sopes de pa" una novetat d'enguany. 

V Festa del Pou Bo
photo_camera Els pouers i les poueres de la V Festa del Pou Bo de Torregrossa

Galeria d'imatges

Torregrossa va celebrar la V Festa del Pou Bo que va començar en una primera jornada la tarda de dissabte, en la que es va assolir un nou èxit de participació. Més de 800 visitants i 70 artesans (30 més que l’any anterior) de diversos punts de Catalunya van omplir els carrers de Torregrossa. De fet, degut a l’elevat nombre de participants, l’organització va estimar oportú ubicar les noves parades al nucli antic del municipi. 

Durant la tarda, es va celebrar el primer Concurs de Sopes de Pa, un certamen que pretenia recuperar un plat típic de la pagesia de les zones rurals, patrocinat pel forn Pa Ronyó de Torregrossa. El guanyador va ser Jordi Vallès, amb un plat de sopes de pa amb farigola i un ou escaldat.

A partir de les 0:00 hores, el grup de grallers Els Descordats i Tour-Mix Teatre van protagonitzar els Misteris a les Fosques, una cercavila nocturna amb danses i foc que recrea un ambient misteriós i que sol comptar amb la participació d’un bon nombre de veïns i visitants. Tot seguit, es va oferir un espectacle de foc a càrrec del grup de Saltimbankis de Bellvís.

La V edició de la festa va continuar ahir diumenge amb un èxit de convocatòria, amb la tradicional cercavila d’en Roc i la Vicenta, organitzada pels grallers Els Descordats. La representació teatral al Pou Bo, a càrrec de Tour-Mix Teatre i l’espectacle de Titelles. Abans, però, en aquest mateix escenari, es va fer entrega de les noves mencions de pouers i poueres de l’any, tant en la modalitat infantil com en l’adulta. Al vespre, el grup local d’havaneres Onada va celebrar la seva estrena amb un concert al carrer que va tancar la V edició de la festa amb una excel·lent afluència de públic.

Comentaris
Més a Comarca