Fondarella acull la presentació del diari digital teritoris.cat, amb espectacle musical

El diari digital territoris.cat ha iniciat aquest divendres a Fondarella un recorregut pels municipis de la comarca, per tal de presentar el nou mitjà. Una iniciativa que va acompanyada d'espectacles culturals i musicals de grups i entitats del Pla d'Urgell.
photo_camera El pati de Cal Ros va ser l'escenari de la representació poètico-musical.

L'espectacle de música i poesia de la companyia Teatre de Butxaca, Lluna d'Estiu va donar el tret de sortida al cicle de presentacions que el diari digital territoris.cat té previst dur a terme pels municipis de la comarca.

Fondarella i el marc incomparable del pati de Can Ros van ser l'escenari del primer acte del cicle, en el que el director del mitjà, el periodista Josep Anton Pérez va explicar les característiques del diari i les diferentes seccions amb que compta la plataforma digital. Territoris.cat es va presentar en societat el 17 de maig, i amb aquest curt recorregut ja compta amb una mitjana de 32.370 pàgines visitades, una xifra que el converteixen en un mitjà de referència a la comarca del Pla d'Urgell. motiu pel qual els seus impulsors tenen la voluntat de començar la seva expansió a altres comarques en el propers mesos.

Territoris.cat ha iniciat aquest cicle de presentació comptant amb la col·laboració dels Ajuntaments i de grups i entitats de la comarca que han ofert els seus espectacles com a mostra de suport a la iniciativa informativa.

La companyia Teatre de Butxaca ha aprofitat l'avinentesa per presentar un dels seus darres espectacles:  Lluna d'estiu. Un muntatge poètic basat en un dels llibres de Jordi Pàmias, amb música del compositor de Castellserà,  David Pradas. La base musical de l'espectacle el composen 22 temes de Pradas i ha estat enregistrat a la seva productora, La Gata Roja. El poemari Lluna d'Estiu, publicat el 1985 per Jordi Pàmias i també inclòs al tercer volum de la seua obra poètica publicada el 2004 per Pagès Editors és un recorregut pels records d'infantesa del poeta, sobre l'absència del pare i de la mare i sobre les seves passejades per la Segarra.

El director, Jaume Jovells, que juntament amb Núria Miret protagonitza l'obra, ha seleccionat una vintena de textos i poemes que tenen la música de fons i el fil conductor de la música de Pradas. Textos, amb un principi (una poesia sobre l'escriptor) i un final (sobre la importància de la paraula) per teixir un recital en què els poemes tenen la música de fons i el fil conductor del piano de David Pradas. L'obra representa el retorn a escena després de quatre anys de silenci de la companyia de Mollerussa Teatre de Butxaca i és una coproducció amb la productora La Gata Roja.

Comentaris
Més a Comarca