Fondarella ret homenatge a oficis, artesania i productes de proximitat

La Mostra d'Oficis i Artesania de Fondarella rondarà la primera dècada consolidant-se com a exponent de la divulgació de la cultura popular. 

Una seixantena de parades d'artesania, i gastronomia.
photo_camera Una seixantena de parades d'artesania, i gastronomia.

El municipi de Fondarella ha celebrat aquest diumenge la vuitena edició de la Mostra d'Oficis i Artesania amb una de les millors respostes de públic de la seva trajectòria, malgrat que la meteorologia no ha acompanyat el certamen. Una festa que impulsa l'Ajuntament de la localitat, però en el que s'implica tota la població, petits i grans, associacions i entitats que tenen la voluntat de donar a conèixer les tradicions i la personalitat del poble.

Els carres de Fondarella es van ocupar una seixantena de parades, artesans, demostracions d'oficis antics i catorze representats de productors agroalimentaris de proximitat, de la demarcació de Lleida que participen en el programa Gustum.

Una mostra que atreu  un gran nombre de públic familiar que pot compartir una autèntica lliçó de cultura popular amb les demostracions d'oficis com la filadora, les forques, el picapedrer, la teixidora, el forjador de ferro, la joiera artesana, la reixadora de cadires, la tintorera, el gravador artístic, l'espardenyer, el canyissaire, el cabassaire, l'esclopaire, o el bufador de vidre, entre altres.

Els veïns de Fondarella des de els seus respectius àmbits preparen al llarg de l'any productes de la matança del porc, dolços, ratafia, o sabó artesà, que venen als visitants. En aquesta línia, durant la festa també organitzen tallers, i demostracions com la de  l'elaboració de les orelletes, de les caliquenyes i de l'embalatge d'alfals amb premsa manual.

La coincidència amb el mercat setmanal que es celebra a la població els diumenges, fa possible que el públic aprofiti la visita per recórrer la Mostra d'Oficis i Artesania.

Comentaris
Més a Comarca