Formatgeries artesanes de Catalunya presentaran els productes al Palau d'Anglesola

Amb aquesta mostra el consistori vol potenciar la cultura gastronòmica dels formatges artesans que no estan a l’abast del consumidor a les grans superfícies de consum.

photo_camera Palau d'Anglesola es convertirà en l'aparador del sector formatger de Catalunya.

Aquest cap de setmana el Palau d'Anglesola es convertirà en l'aparador del sector formatger de Catalunya, organitzant la primera Mostra de Formatges Artesans que reunirà als productors més destacats del sector.

La Mostra s’iniciarà el dissabte a la tarda amb una Jornada Tècnica al local sociocultural del Palau, on es tractaran temes com la història dels formatges i els principals tipus de formatges que tenim a Catalunya. Hi haurà també un tast guiat per tal d’endinsar-nos en el món gustatiu d’aquest antic aliment. Al vespre i al Pavelló Poliesportiu hi haurà un sopar temàtic amb formatge elaborat pel Restaurant Resquitx - La Boscana.

El diumenge dia 6 i durant tot el dia la mostra es trasllada al Pavelló Poliesportiu, on a més de poder tastar i adquirir directament les nombroses varietats de 15 formatgeries artesanes de Catalunya, hi haurà tallers infantils, tallers de cuina amb formatge, tallers de maridatge amb vi i melmelades de la comarca, i tasts guiats de formatges artesans.

La Mostra compta amb el suport d'una formatgeria del municipi, Formatges Camps, que compta amb un formatge que ha estat premiat dins els 50 millors formatges del món a la darrera edició de la World Cheese Awards a Londres, la principal fira del món d’aquest producte.

Segons el regidor de Cultura Carles Esquerda per l’Ajuntament del Palau, és essencial que es potenciïn les produccions locals de qualitat i que es posi de manifest que al Pla d’Urgell hi ha uns artesans que elaboren productes de primera qualitat. Al mateix temps, cal treballar per incloure aquests productes en les rutes turístiques i gastronòmiques de la nostra comarca, ja que en són un element diferenciador i de qualitat.

Comentaris
Més a Comarca