Golmés acollirà la primera Trobada Gegantera del Pla d'Urgell, en el marc de la Festa Major

Les colles geganteres actives de la comarca impulsen la trobada amb la voluntat de divulgar la tradició popular, per tal que puguin sorgir col·lectius que vulguin afegir-se a aquesta activitat en la resta de poblacions del Pla d'Urgell, algunes de les quals disposen de gegants però no tenen colles.
photo_camera El representants de les colles geganteres del Pla d'Urgell en actiu.

El diumenge 5 d'agost, en el marc de la Festa Major, Golmés serà l'escenari de la Primera Trobada gegantera del Pla d'Urgell, una iniciativa de les colles consolidades de la comarca que volen donar a conèixer aquesta tradició popular al mateix temps que animar a col·lecctius i associacions a recuperar l'activitat gegantera.

Actualment, la comarca compta amb colles actives a Bellvís, Vilanova de Bellpuig, Miralcamp, Mollerussa, Torregrossa, i poblacions que disposen de gegants pero no tenen colla, com  El Palau d'Anglesola, Ivars d'Urgell i Golmés que estrenarà colla en aquest acte. En total la comarca compta amb 23 gegants que participen activament en les trobades que es celebren arreu de Catalunya.

Amb aquesta iniciativa, a la qual dóna suport el Consell Comarcal del Pla d'Urgell es pretén fomentar i mantenir la tradició de la Festa Popular, i animar a nous col·lectius a recuperar la tradició. Per aquest motiu la trobada tindrà un caràcter itinerant cada any en una població de la comarca. En la primera edició es va decidir que fos Golmés el municipi organitzador pel fet de què el consistori ha desplegat el Pla de Joventut que contempla la creació d'una colla de geganters i grallers que es presentarà en aquest acte.

Per altra banda, també es vol animar a les poblacions que tenen gegants pero no disposen de colla a que constitueixin un grup que dinamitzi l'activitat i fomenti la tradició i així incrementar la representació de la comarca en les trobades geganteres.

Els representants de les colles de la comarca van manifestar que es tracta d'una tradició molt arrelada a Catalunya i representa una manera de mantenir la identitat del nostre país i divulgar la cultura popular que han de recollir i continuar les noves generacions.

Comentaris
Més a Comarca