17.01.2021 |

Golmés es converteix en el centre divulgatiu del Dia del Medi Ambient

Després de Bellvís i el Palau d'Anglesola, Golmés ha estat l'escenari de la celebració del Dia del Medi Ambient, una iniciativa que es commemora a nivell mundial, la qual al Pla d'Urgell es impulsada pel Consell Comarcal. Al voltant de dues mil persones van participar en les activitats programades.
Petits i grans es van entretenir amb el jocs amb materials recuperats.
Petits i grans es van entretenir amb el jocs amb materials recuperats.
Golmés es converteix en el centre divulgatiu del Dia del Medi Ambient

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell consolida la celebració del Dia del Medi Ambient, una iniciativa que amb un caire lúdic i pedagògic, té com a objectiu conscienciar la població comarcal sobre la importància de la reducció i del reciclatge de residus i, en general, de la cura de l’entorn.

Una jornada en la que es van programar un seguit d'activitats per a tots els públics, i que va començar amb una xocolatada popular, per als més matiners. Tot seguit els tècnics del Centre de Fauna de Vallcalent van alliberar un falcó recuperat en aquesta instal·lació lleidatana. El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat va ser l'encarregat d'alliberar l'au. El tècnics del centre de natura també van ser els responsables de la mostra d'animals vius, en la que es van poder veure alguns rapinyaires, un estruç i un porc Vietnamita, entre altres.

Al voltant de dues mil persones van visitar les diferents activitats com vols en globus aerostàtic, tallers infantils (de sabó, de bombolles gegants, manualitats...), tallers per a adults (de cuina d’aprofitament, d’herbes medicinals...,),  titelles i demostracions de jocs tradicionals.

En total, al llarg del dia, més de tres-centes persones han participat als onze tallers. A més a més, durant tota la jornada, s’han exposat els treballs que han fet escolars de dotze centres de la comarca amb material reciclat durant el curs; i a la tarda, els infants han pogut gaudir de l’inflable El pop del reciclatge. Paral·lelament, grans i petits han anat jugant amb joguets fets amb materials reaprofitats.

Golmés es converteix en el centre divulgatiu del Dia del Medi Ambient
comentaris