Golmés es veu obligat a fer millores en el cementiri pel mal estat dels murs

L'Ajuntament de Golmés, conscient de la situació econòmica dels veïns, ha decidit congelar les taxes i impostos que s'aplicaran l'any 2014.

L'obra te previst reformar l'arcada i la porta principal del recinte.
photo_camera L'obra te previst reformar l'arcada i la porta principal del recinte.

El mal estat dels murs perimetrals del cementiri, degut a la seva antiguitat i la falta de canalització de les aigües pluvials, ha obligat a l'Ajuntament de Golmés a iniciar un projecte de millora de l'equipament.

El consistori ha iniciat una primera fase, que consistirà en la rehabilitació de les parets del cementiri, façana, la recuperació de part del pòrtic de pedra del segle XIX, canalització d’aigües pluvials per treure les humitats dels fons dels nínxols. El pressupost d'aquesta actuació és de 79.616 euros, que el consistori finançarà amb una partida del PUOSC de 41.000 euros.

El consistori té previst completar la millora de l'equipament en cinc fases en el decurs de 2014, amb una sala ecumènica, la construcció d’una marquesina per treure totes les humitats existents, serveis, i millorar la zona verda. El cost de la resta de fases està valorada aproximadament en 150.000 euros.

Per altra banda el consistori va acordar, en la darrera sessió planària, congelar la totalitat de les taxes i impostos municipals per l'any 2014, amb la voluntat de donar resposta a la situació econòmica. D'aquesta manera no es modificaran els preus de l'aigua, escombraries, escola bressol, guals, cementiri, vehicles, llicencies, així com l'IBI urbà i l'IBI rústic.

Comentaris
Més a Comarca