La millor poma del món i la història medieval es donen la mà a Barbens

Èxit de participació en el Corre Poma de Barbens que va reunir prop de 600 participants de totes les categories.

Inauguració Fira de la Poma 2013-territoris4
photo_camera Inauguració Fira de la Poma 2013-territoris4

L'alcalde de Barbens, José Luis Plaza va manifestar la seva satisfacció pel desenvolupament de la fira de la Poma d'aquest any, tant pel nombre d'expositors, com per la participació a la cursa del Corre Poma, al voltant de 600 participants de totes les categories. Va destacar el seu reconeixement a la important tasca de Sandra Sarri, dinamitzadora i promotora del Corre Poma, una cursa amb més èxit cada any. 

Quant als expositors, aquest any s'ha comptat amb 9 parades medievals, a part dels brocanters també hi ha hagut espai per a diverses mostres que han gaudit de l'interés del públic, és el cas de  l'Exposició de Numismàtica Medieval al Castell de Barbens. Es van poder veure monedes antigues, com el Dracma, antigament una de les monedes en curs a Barbens, o el Dírham, moneda àrab o les grecoromanes. Per altra banda, també va tenir lloc una exhibició de cotxes antics.

Als carrers però, el protagonisme va ser per la poma, "la millor poma del món" com es considera a la poma de Barbens, amb l'exposició de diverses varietats en un seguit de parades, amb la participació del jovent i la col·laboració de l'Ajuntament. 

Joan Reñé, president de la Diputació va presidir l'acte d'inauguració de la Fira de la Poma en aquesta edició de 2013. Durant la seva intervenció, va destacar el fet de què la Fira de la Poma té futur perquè és una de les economies més prosperes, i que ensenya els que se sap fer, que és produir les millor pomes del món, per afegir que "una festa de 30 anys és la tasca de tot un poble".

comentaris