L'ampliació de Puleva Food pren forma, i continua el contenciós amb els propietaris

La companyia ha projectat un pla de desenvolupament, que contempla la consolidació de la indústria des d'un punt de vista de producció, així com convertir la factoria de Mollerussa- Golmés en el centre logístic de referència del grup Lactalis.

Imatge virtual de les dimensions que tindrà el magatzem de distribució del grup Lactalis.
photo_camera Imatge virtual de les dimensions que tindrà el magatzem de distribució del grup Lactalis.

La companyia Puleva Food ha iniciat la primera fase de les obres d'ampliació de la planta de Golmés, una actuació que consisteix en la construcció d’un magatzem robotitzat, que tindrà un sistema revolucionari de control d’esterilitat de la producció i l’ampliació de cinc molls de carga.

Un projecte que no ha estat exempt de polèmica, ja que l'Ajuntament de Golmés s'ha vist obligat a dur a terme requalificacions de terrenys, que el planejament urbanístic contemplava com a residencials, i transformar-los en industrials. Una actuació que ha afectat un grup de propietaris de la zona, que consideren que els ha perjudicat greument, quan existien alternatives més equitatives per totes les parts.

S'han presentat tres contenciosos, dos per part d'industrials de la zona, i un tercer que agrupa als petits propietaris. Litigis que volen demostrar que les administracions implicades han fet cas omís a totes les normatives existents, amb l'argument de l'interès Social. Per altra banda l'actuació també afecta a dues empreses de la zona que actualment ocupa a més de 150 treballadors, i que es poden veure afectades o obligades a tancar.

 

comentaris