L'ANC del Pla d'Urgell promou la Via Catalana per a l'11 de setembre

Es convoca al voltant de 2.000 persones per poder ocupar el tram de l'Hospitalet de l'Infant que se li ha atorgat al Pla d'Urgell.  L'actor Toni Albà participarà en un dels actes de promoció de la Via Catalana que es celebraran a la comarca. 

L'ANC del Pla d'Urgell va presentar la Via Catalana per la Independència
photo_camera L'ANC del Pla d'Urgell va presentar la Via Catalana per la Independència

El centre cultural de Mollerussa va acollir el passat dimarts, la presentació de la Via Catalana cap a la Independència. Els seus organitzadors a la comarca, no volen que el Pla d'Urgell ni Lleida en general, es situïn al marge d'un fet que de ben segur serà històric. 

Meritxell Giné, membre de l'ANC Pla d'Urgell, van explicar els motius del perquè la Via no passarà per Lleida i el seu territori. Inicialment es va contemplar la proposta de passar per Lleida, però per motius logístics, i per l'abast del territori, la província més gran de Catalunya i de menys població, es va descartar, i es va decidir marcar el trajecte de la antiga Via Augusta que creua Catalunya per la costa. Va incidir en el fet de què la població de tot el territori lleidatà ha estat de les més implicades en el seu suport a la independència de Catalunya, per la qual cosa, va dir que es fa necessària la seva presència i participació.

L'objectiu fonamental és aconseguir que no quedi ni un quilòmetre del tram per cobrir, des del Pertús a Alcanar, per la qual cosa és important la màxima participació en el recorregut de la cadena humana. Meritxell Giné, en representacció de l'ANC Pla d'urgell,  va insistir en què l'èxit del repte està en comptar amb la gent del territori, per tal de sumar més persones a les que pròpiament participaran en les comarques on ha de passar la via.    

Al Pla d'Urgell, se li han assignat uns 2 quilòmetres de tram, concretament a l'Hospitalet de l'Infant, amb una previsió de 2.000 persones de la comarca.

Amb la finalitat de fer que la via sigui visible des dels satèlits i que el món se'n faci ressò, s'ha aconsellat que tothom que pugui, dugui una peça de roba (samarreta o jersei) de color groc; l'ANC, per la seva part, posa a disposició de tothom una samarreta groga dissenyada per a la causa,  per un import de 10 €. 

Els membres de l'Assemblea territorial, han iniciat un conjunt d'actes per tal de promoure la participació i facilitar les inscripcions, per la qual cosa aquest dimecres han participat amb una paradeta al Mercat setmanal de Mollerussa i també hi seran presents en el de la setmana vinent. Així mateix, faran divulgació també en la tradicional Caminada a la llum de la lluna, d'aquest divendres a Mollerussa.  

Cal destacar la participació de l'actor Toni Albà en el proper acte del dia 26 de juliol que es celebrarà al teatre L'Amsitat, i que l'ANC Pla d'Urgell ha organtizat per difondre i promoure la Via Catalana per la independència. 

Fins el dia 27 de juliol, totes les persones que s'hagin inscrit tindràn plaça als autocars amb destinació a l'Hospitalet de l'Infant. Fora d'aquest termini, tothom que ho desitgi, també es podrà inscriure però el desplaçament anirà per compte propi. 

Comentaris
Més a Comarca