L'esperit de participació de diversos pobles de la comarca desperta sota la llum de la Lluna

Castellnou de Seana i Sidamon s'han apuntat a la tradicional marxa nocturna amb un d'un centenar de castellnouencs, i la mateixa quantitat, caminadors de Sidamon, que van participar en la iniciativa. Caminades populars que comprenien uns recorreguts de pocs quilòmetres en un ambient estiuenc, participatiu i de convivència ciutadana.

 

photo_camera Els participants sortint del nucli urbà de Sidamon.

Amb l'arribada del bon temps proliferen les iniciatives populars que fomenten la participació i el gaudi de l'aire lliure, Des que Mollerussa va promoure la Caminada a la llum de la Lluna, fa unes dues dècades, la resta de municipis de la comarca han incorporat la proposta a les seves progamacions.

El passat cap de setmana va ser el torn de Castellnou de Seana, que reunia a un centenar de participants en la sortida a la llum del satèl·lit. La cinquena edició de la marxa sortia de la plaça de l'Ajuntament, després del toc de l'alcalde Jordi Llanes, per recórrer un itinerari de tres kilómeteres pel terme municipal. Tota la comitiva encapçalada per Llorenç Borràs va gaudir d'una caminada amb un oratge estiuenc i amb una companyia immillorable. El recorregut va passar pel pantà de Castellnou, direcció a les Carrasques, i va prosseguir per l'actual obra nova del poble: el Passeig de les Piscines Municipals. El punt final va ser la pista poliesportiva, on tots els participants van poder disfrutar d'un piscolabis popular.

Aquest divendres dia 6 a Sidamon han tornat a fer la ja tradicional caminada organitzada per l'Associació Dones, en col·laboració amb l'Ajuntament. Han sortit de la Plaça de L'Església, encara amb llum de dia, fent una ruta d'uns 5 Kilòmetres pels voltants del poble fins arribar de nou a la plaça, ja de nit, on els membres de la junta de l' entitat organitzadora han repartit entrepans de pernil i de formatge, un refresc, gelat i cafè entre tots els participants.

Comentaris
Més a Comarca