23.05.2022 |
Territoris.cat

La Incubadora d'Empreses de Bell-lloc clausura les segones Jornades d'Emprenedoria

La nova revolució tecnològica pot tenir els seus efectes negatius, com poden ser problemes socials deguts a la desaparició de llocs de treball, segons el consultor Alfons Cornella.

Les autoritats es van fer la fotografia amb els participants en les Jornades.
Les autoritats es van fer la fotografia amb els participants en les Jornades.
La Incubadora d'Empreses de Bell-lloc clausura les segones Jornades d'Emprenedoria

La Incubadora d'Empreses de Bell-lloc (Id'a) va clausurar, aquest dijous, les segones Jornades d'Emprenedoria, amb la conferència del consultor d'empreses i fundador d'Infonomia i Co-society, Alfons Cornella.

El ponent va desplegar la seva teoria sobre l'impacte que les noves tecnologies en la nostra quotidianitat, així com els canvis socials que poden provocar. Cornella va assegurar que les tecnologies estan avançant tan de pressa que ni es pot imaginar, una revolució radical en els nostres hàbits laborals i personals que comportarà la tecnologia.

Tot i així, aquest nou escenari tindrà algunes conseqüències negatives, segons Cornella, que abrigaran a afrontar problemes socials que podrien general la desaparició de llocs de treball, que seran substituïts per màquines i estris tecnològics.

Davant d'aquesta disjuntiva, Cornella suggereix que s'ha de saber innovar, i identificar els problemes per poder resoldre'ls. Tot i així, aquest context oferirà moltes oportunitats que obrirà una dècada prodigiosa.

La cloenda de les Jornades la va presidir el president de la Diputació de Lleida Joan Reñé, a qui va acompanyar l'alcalde de Bell-lloc Ramon Cónsola.

Reñé va manifestar en el seu parlament que

els autònoms i els emprenedors són l’element dinamitzador del territori. L’economia no caminarà si no tenim la capacitat de gestionar empreses i entitats, de posar il·lusió en el treball i assumir riscos.

Reñé, també va fer referència al nou camí que la majoria de polítics i ciutadans han decidit seguir, referint-se a l'anunci de la data de la consulta sobiranista, un camí que ens ha de donar consistència per tal de fer possible que allò que avui no tenim amb disponibilitat per ajudar més encara als joves emprenedors, i vulguin començar una activitat, es pugui fer d’una forma més clara, si assolim aquest procés que avui iniciem, que ha de ser el procés d’opinar o bé decidir el nostre futur personal i col·lectiu com a poble.

L'Id'a de Bell-lloc forma part de la xarxa de centres d’empreses innovadores de la Diputació de Lleida, que també integren els centres de Cervera, les Borges Blanques, Balaguer, Tàrrega, Vielha, La Seu d’Urgell, Sort, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya a Solsona i, recentment, el centre de Torrefarrera. Juntament amb el CEEILleida ofereixen més de 10.000 metres quadrats i més 100 espais a disposició de les noves empreses innovadores de les comarques de Lleida.

La Incubadora d'Empreses de Bell-lloc clausura les segones Jornades d'Emprenedoria
comentaris