21.01.2022 |
Territoris.cat

L'IES Mollerussa enjardinarà les zones verdes del palau d'Anglesola

El consistori del Palau ja va començar la setmana passada la plantació de 900 plançons d’arbres i arbustos autòctons que va adquirir a un viver forestal.

Zona Verda al costat de l'ermita de Sant Roc al palau d'Anglesola.
Zona Verda al costat de l'ermita de Sant Roc al palau d'Anglesola.
L'IES Mollerussa enjardinarà les zones verdes del palau d'Anglesola

L'experiència i els serveis de què disposa l'Institut Mollerussa en matèria de jardineria ha estat el motiu pel qual, el centre educatiu i l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, han signat un conveni de col·laboració per dur a terme l'enjardinament del municipi del Pla d'Urgell.

L'IES Mollerussa imparteix un cicle formatiu especialitzat en jardineria, i per la seva banda l'Ajuntament del Palau d'Anglesola està desplegant diversos projectes de zones verdes en el municipi, motiu pel qual s'ha establert aquesta col·laboració.

L'alcaldessa del Palau d'Anglesola Montserrat Meseguer ha explicat que el consistori va començar la setmana passada la plantació de 900 plançons d’arbres i arbustos autòctons que va adquirir a un viver forestal, entre els quals hi ha espècies com l’àlber blanc, el saüc, el roser silvestre o l’espí groc. Aquests plançons tenen un any i poca alçària, per la qual cosa és convenient tenir-los en un viver durant un any o dos fins que assoleixin una grandària idònia per ser trasplantats definitivament.

Aquest procés de cura en viver anirà a càrrec dels alumnes de jardineria de l’IES Mollerussa, que tindran així l’oportunitat d’efectuar pràctiques reals, ja que el resultat del seu treball tindrà un reconeixement útil. Sovint les pràctiques en aquest tipus de centre són només assajos i les plantes obtingudes es llencen, ja que no s’han destinat a cap objectiu concret. Per la seva banda, l’Ajuntament del Palau té el benefici d’adquirir plançons petits i per tant més econòmics què en un o dos anys es convertiran en arbres adults.

Amb aquests arbres, l’Ajuntament pretén repoblar la zona de la banqueta del canal que travessa el nucli urbà i també fer una pantalla verda entre el polígon industrial i l’autovia.

L'IES Mollerussa enjardinarà les zones verdes del palau d'Anglesola
comentaris