La variant d'Ivars d'Urgell ha hagut d'esperar més de 10 anys, per a ser una realitat

L'aportació de la Diputació de Lleida permetrà que s'executi el tram de la variant que uneix les carreteres de Bellpuig, Vila-sana i Vallverd, al llarg del 2014.

Joan Reñé i ramon Maria Guiu van signar el conveni que permetrà iniciar les obres.
photo_camera Joan Reñé i Ramon Maria Guiu van signar el conveni que permetrà iniciar les obres.

Han hagut de passar més de deu anys perquè Ivars d'Urgell vegi fet realitat el projecte de la variant, una de les obres més esperades i reivindicades del municipi, que serà possible gràcies al finançament de la Diputació de Lleida, que hi aportarà 1.590.305 euros.

L'ens provincial va aprovar el projecte en el decurs del darrer ple del mes de novembre de 2012, i aquest dimarts s'ha signat el conveni amb l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell per poder licitar l'obra, en el decurs de l'acte en el que hi han participat el president Joan Reñé, i l'alcalde del municipi Ramon Maria Guiu, acompanyats de membres del consistori i tècnics de la corporació provincial.

Joan Reñé ha explicat que amb l'acte d'aquest dimarts es donava el tret de sortida a un projecte molt reclamat, i important en uns moments en què les inversions brillen per la seva absència. Reñé ha afegit que deprès de més d'una dècada la variant podrà fer possible absorvir el trànsit pesant i agrícola que fins ara circulava pel centre del municipi.

Per la seva banda l'alcalde d'Ivars Ramon Maria Guiu ha agraït l'esforç de la Diputació, que considera que ha estat fruit de què el president Reñé conegués la necessitat del municipi. Un projecte que segons Guiu farà possible que el municipi assoleixi l'objectiu de promoure un turisme tranquil, cada cop més consolidat al voltant de l'espai natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

La futura variant tindrà 1.789 metres de longitud i 7 metres d’ample de calçada. Les obres, que comprendran també la reconstrucció de la xarxa de reg, tindran un període d’execució de 12 mesos i estaran enllestides l’any 2014, segons les previsions inicials.

El projecte que abordarà la Diputació permet realitzar dues fases de la variant que uniran les carreteres de Bellpuig i  Castellnou de Seana en un primer tram, i des d'aquest punt fins a la de Vallverd en el segon tram. El projecte es finalitzarà en un tercer tram des de la carretera de Vallverd fins a tornar a la carretera de Bellpuig.

  

comentaris