Vilanova de Bellpuig inaugura la residència municipal Pare Pacífic

El nom de la residència es va decidir en votació popular, entre escolars, entitats i veïns del municipi, i s'ha dedicat l'equipament al pare caputxí Josep Sanfeliu, Pare Pacífic.

Ramon Farré i la directora del centre Anna Martí.
photo_camera Ramon Farré i la directora del centre Anna Martí.

Vilanova de Bellpuig va tancar aquest dissabte un projecte de més de 10 anys i que el consistori va impulsar per donar resposta a una necessitat social del municipi com era, la de disposar d'una residència per a la gent gran, i també Centre de dia. Una iniciativa que va començar a caminar l'any 2006 amb els primers compromisos amb les administracions.

L'impuls de l'Ajuntament va fer possible que el 3 d'octubre de 2011 l'equipament pogués obrir les portes per tal d'acollir els primers usuaris, segons l'alcalde Joan Trull, i respondre així a la voluntat de què les persones grans amb dependència del municipi, disposessin d'un servei que els garantís qualitat de vida, i no tenir que renunciar al contacte amb l'entorn familiar i d'amistats.

L'equipament que porta el nom de Pare Pacífic, per designació popular, es va inaugurar aquest dissabte, en el marc d'un emotiu acte, en el qual hi van participar el delegat territorial del departament de Benestar i Família, Joan Ramon Saura, el delegat del Govern, Ramon Farré, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Francesc Fabregat i l'alcalde Joan Trull, als quals van acompanyar alcaldes de la comarca.

Segons Trull, el cost de l'equipament ha estat al voltant dels dos milions d'euros, que s'han finançat amb les aportacions dels departaments de Governació, Benestar i Família, així com de la Diputació de Lleida, amb la qual cosa el consistori tan sols ha hagut d'invertir en el projecte 300.000 euros. La residència disposa de 55 places i 30 de centre de dia, i dóna feina a 25 persones de la comarca. Actualment estan ocupades el 60% de les places.

La residència porta el nom de Pare Pacífic, nom del monjo caputxí Josep Sanfeliu, fill de Vilanova que va dedicar la seva vida a l’ordre franciscana, i que va morir prematurament als 45 anys, després d'una dilatada trajectòria religiosa, literària, i humana. Autor de nombrosos articles i conferències, així com de publicacions, també va ser artífex, amb altres veïns de Vilanova, del retorn de les relíquies dels Sants Màrtirs el 9 de setembre de 1949.

El nom de Pare Pacífic per a la residència va sorgir després de la votació popular que va organitzar el propi consistori en la que hi van participar alumnes de les escoles, representants d'entitats i veïns del municipi.

Comentaris
Més a Comarca