29.11.2022 |

Alta participació a les activitats d'estiu de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Més de 90 persones, bàsicament famílies, han participat al taller d'astronomia en un entorn idoni per a fer aquest tipus d'activitats, i que aquest divendres va coincidir amb la pluja d'estels.
Durant la sessió impartida per Ramon Florensa, es va fer observació de cúmuls d'estrelles.
Alta participació a les activitats d'estiu de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Per tercer any consecutiu, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha organitzat el taller d'astronomia, en el qual han participat més de 90 persones, la majoria eren famílies. Durant la sessió impartida per Roman Florensa, els participants han pogut fer observació amb telescopi de cúmuls d’estrelles –no es va poder observar Saturn perquè hi havia algun núvol-, assistir a una explicació sobre l’univers i identificar constel·lacions. L’espai natural és un entorn idoni per a fer aquest tipus d’activitats, ja que no hi ha pràcticament contaminació lumínica. A més a més, l’activitat, que ha tingut lloc divendres, ha coincidit amb la pluja d’estels.
El president del Consorci, Francesc Fabregat, ha explicat que aquest taller forma part del calendari primavera estiu que ofereix el Consorci, ja que s’organitzen contínuament activitats per a conèixer més l’estany i el seu entorn d’una manera lúdica. D’una banda, el mes de juny i juliol, l’estany ha estat l’escenari de la Setmana Natural, en què han participat 81 nens i nenes de 7 a 12 anys fent anellaments d’ocells, una acampada, baixades en tirolina, tir en arc, gimcanes, tallers manuals, etc. De l’altra, el proper 22 de setembre i per a commemorar la nit de ratpenats, un any més el Consorci oferirà un taller de ratpenats, en què es farà observació nocturna d’exemplars que habiten l’estany. 

Alta participació a les activitats d'estiu de l'Estany d'Ivars i Vila-sana
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement