04.12.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa acull, per primer cop, el Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra

La quarta edició del Ral·li Pla d'Urgell comptarà amb la participació de l'elit d'aquesta especialitat automobilística, entre ells Xevi Pons  i Nani Roma.

Imatge de la passada edició del Ral·li Pla d'Urgell al Circuit de la Serra.
Imatge de la passada edició del Ral·li Pla d'Urgell al Circuit de la Serra.
Mollerussa acull, per primer cop, el Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra

Gràcies a la tasca i l'esforç de l'Escuderia Mollerussa, la quarta edició del Ral·li Pla d'Urgell serà puntuable per al Campionat d'Espanya, un esdeveniment que convertirà la comarca en centre d'atenció d'aquesta especialitat automobilística. Amb aquesta competició, Mollerussa es converteix en l’única capital lleidatana que acull 2 proves de campionats estatals d’aquest esport.

La prova tindrà lloc aquest divendres i dissabte, amb sortida i arribada a la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa, i compta amb la participació dels 57 millors pilots de l'especialitat, entre ells mundialistes com Nani Roma  o Xevi Pons. El fet de què els seus impulsors hagin aconseguit que la prova fos puntuable pels campionats d'Espanya i Catalunya, ha provocat que es dupliquessin les inscripcions de la passada edició.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, acompanyat dels dos directors de cursa i membres de l’Escuderia Mollerussa, Toni Castillón i Joan Antón Grustran, i el regidor d’Esports, Jordi Pérez, han presentat aquest dimecres la prova.

Segons ha explicat Castillón, s’ha volgut acostar encara més la prova a la població per la qual cosa la plaça Manuel Bertrand acollirà a les 8 del vespre del divendres la cerimònia de presentació dels vehicles i pilots participants, els quals durant la tarda hauran passat les oportunes verificacions tècniques, a partir de les 4 de la tarda, a l’esplanada de darrere del Pavelló Firal. Entre els pilots inscrits -en aquesta tercera prova puntuable d’Espanya de les 6 de què consta el campionat-, hi ha Xevi Pons, Campió del Món i actual líder del Campionat d’Espanya; Òscar Fuertes, campió vigent; i Nani Roma, entre altres, segons ha explicat Joan Anton Grustan.

El 4art Ral·li comptarà amb quatre trams cronometrats d’un total de 80 kilòmetres, dos dels quals, a Arbeca i a Sant Martí de Maldà es faran al matí, mentre que a la tarda es disputaran el que tindrà lloc al Circuit de la Serra i el que discorrerà pels municipis de Bell-lloc, Fondarella, Sidamon, Torregrossa i Mollerussa, on es farà l’entrega de premis a les 9 del vespre a la plaça Manuel Bertrand, segons ha indicat Castillón.

Mollerussa acull, per primer cop, el Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra
comentaris