Nit antisobiranista; desconeguts tallen el masteler de les estelades al Pla d'Urgell

Els ajuntaments han restituït en poques hores tots els mastelers, i les estelades tornen a onejar als municipis de la comarca.

Els veïns d'Ivars d'Urgell observen el masteler tallat davant de l'Ajuntament.
photo_camera Els veïns d'Ivars d'Urgell observen el masteler tallat davant de l'Ajuntament.

Un cop es va conèixer el resultat de la votació en el Congrés dels Diputats, amb la negativa a la transferència per tal que Catalunya pugui convocar consultes, uns desconeguts es van dedicar a tallar els mastelers dels municipis de Vilanova de Bellpuig, Ivars d'Urgell i el Palau d'Anglesola.

Els mastelers metàl·lics es trobaven en llocs emblemàtics dels municipis, i en el cas d'Ivars d'Urgell, en tenien dos, un a la plaça del Bisbe Coll, i l'altre a la plaça de l'Ajuntament, ambdós van ser tallats, i com també a la resta de poblacions es van endur les estelades.

En el cas d'Ivars d'Urgell, el consistori ha presentat una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. En els tres municipis, un cop conegut l'acte, els consistoris es van apressar a reposar els mastelers i a col·locar una nova estelada que ja oneja als tres municipis de la comarca.

Els alcaldes han manifestat que no volen que aquest fet hagi de ser motiu de confrontament, tan sols es tornaran a reposar les estelades, tantes vegades com les tallin.

Comentaris
Més a Comarca