El Palau d'Anglesola aparador del sector formatger de Catalunya

La segona edició de la Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola, comptarà amb la participació del sommelier Xavier Ayala, que conduirà un maridatge amb vins de la Vall del Riu Corb.

En la passada edició van participar en la Mostra de Formatges del Palau, 9 expositors.
photo_camera En la passada edició van participar en la Mostra de Formatges del Palau, 9 expositors.

Els formatges catalans tornen a respondre a la convocatòria de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, que organitza els dies 11 i 12 d'octubre, la segona Mostra de Formatges, un certamen en el qual participaran els 12 productors més destacats del sector, entre ells la firma local, Formatges Camps.

De la mateixa manera que en l'edició anterior, la mostra arranca el dissabte dia 11, amb les jornades tècniques, que inaugurarà el president de la Diputació Joan Reñé. El vessant professional que se celebrarà al Local Sociocultural, debatrà la Importància de la llet en l'elaboració dels formatges, una taula rodona en la qual, intervindran Manel Pla, Clara Farriol, i Josep Martí, moderats per la veterinària de l'ARCC, Miriam Grasa.

La jornada tècnica es completarà amb un tast de formatges que guiarà el responsable dels restaurants Resquitx i La Boscana, Joel Castanyé. Tot seguit tindrà lloc un sopar temàtic, al pavelló poliesportiu, amb formatges que conduiran els responsables del restaurant El Gat Negre.

La mostra se celebrarà el diumenge al pavelló poliesportiu durant tot el dia, hi comptarà amb la participació d'una dotzena de productors catalans. Segons ha explicat l'alcaldessa del Palau d'Anglesola Montserrat Meseguer, s'ha incrementat el nombre d'expositors, a causa de l'acceptació de públic que va tenir l'anterior edició de la mostra.

Messeguer ha afegit que la part expositiva es completarà amb diversos tallers, dirigits a infants i adults, com el que impartirà Alejandro Divasson representant de la firma Bo de Shalom, i també el taller de cuina amb formatge que dirigirà el propietari de l'establiment d'A Gust del Palau d'Anglesola.

La mostra comptarà amb un convidat d'excepció com és el president de l'Associació Catalana de Sommeliers Xavier Ayala, que dirigirà un tast de formatges artesans maridats amb vins de la Vall del Riu Corb, el diumenge al matí. Per ta tarda, Ayala tornarà a conduir un tast de formatges, en aquest cas maridats amb melmelades.

Comentaris
Més a Comarca