19.01.2022 |
Territoris.cat

El Palau d'Anglesola desplega el projecte de sostenibilitat energètica

Les primeres mesures que el consistori durà a terme seran per una banda, la revisió de la contractació de potència, l’altra, s’efectuarà la substitució dels fluorescents clàssics pels de tipus digital.

Imatge de l'edifici consistorial  del Palau d'Anglesola.
Imatge de l'edifici consistorial del Palau d'Anglesola.
El Palau d'Anglesola desplega el projecte de sostenibilitat energètica

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola comença a desplegar el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), un projecte que el consistori va aprovar el passat més de febrer per un import de 9.200 euros. Per tal de finançar aquesta partida el consistori té previst sol·licitar una subvenció a la Diputació a través del Patronat de Promoció Econòmica, per a l’execució d’actuacions destinades a la gestió sostenible de l’energia.

Les primeres mesures que el consistori durà a terme seran per una banda, la revisió de la contractació de potència que en alguns casos no és l’adequada i suposa una despesa addicional que es pot evitar. Per l’altra, s’efectuarà la substitució dels fluorescents clàssics pels de tipus digital a fi de millorar la seva eficiència energètica. En aquest sentit, es preveu canviar tot l’enllumenat de fluorescents dels edificis escolars i de les oficines del consistori, ja que són els que més hores de funcionament tenen al cap de l’any.

Segons va explicar l'alcaldessa del Palau Montserrat Meseguer, es tracta d'una mesura que contempla el PAES com a prioritària, ja que suposarà un important estalvi en la factura de la llum i permetrà amortitzar la inversió en uns tres anys.

El Palau d'Anglesola desplega el projecte de sostenibilitat energètica
comentaris