La cultura gastronòmica dels formatges artesans, un nou impuls turístic al Pla d'Urgell

La Diputació de Lleida col·labora amb la I Mostra de Formatges artesans del Palau d’Anglesola, la qual vol ser un referent a les terres de Lleida.  

1a Mostra de Formatges El Palau territoris1
photo_camera Joan Reñé, president de la Diputació va presidir l'acte d'inauguració de la jornada tècnica

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dissabte la inauguració de la I jornada tècnica de formatge del Pla d’Urgell, en el marc de la I Mostra de Formatges artesans del Palau d’Anglesola, un nou certamen que pretén potenciar la cultura gastronòmica dels formatges artesans.

La Mostra de formatges artesans del Palau d'Anglesola serà la primera de formatges artesans que no es farà en terres pirinenques, per la qual cosa, l'alcaldessa del Palau d'Anglesola ha manifestat la seva voluntat de què la Mostra sigui un referent a les terres de Lleida, i en concret a la plana, un objectiu molt ambiciós, que gràcies al treball i esforç, pugui consolidar-se any rere any. 

Montserrat Meseguer ha explicat que la comarca del Pla d'Urgell és molt activa des del punt de vista econòmic, tot i que el Pla d'Urgell no gaudeix de grans atractius turístics, a excepció de l'estany d'Ivars i Vila-sana, per la qual cosa, considera que la 1a Mostra de formatges artesans pugui ser un pol d'atracció per a visitants i serveixi per impulsar rutes turístiques relacionades amb la gastronomia o amb els productes artesanals que s'elaboren a la comarca. Ha afegit també que "el Pla d'Urgell té una tradició de produir productes artesanals i encara no és prou coneguda". 

Per la seva part, Reñé ha celebrat la iniciativa, que es vincula plenament amb la campanya de promoció de productes alimentaris que la Diputació de Lleida porta a terme des d’aquest any a través de diferents fires del territori. Durant la seva intervenció ha manifetat que "és important veure i entendre una aposta feta amb valentia des de la plana de Lleida, amb aquesta 1a Mostra de formatges artesans del Palau d'Anglesola", per afegir que "les fires són elements identitaris d'arreu del nostre territori" i en aquest suport des de l'ens provincial, ha destacat que "volem promocionar tots aquests productes artesanals, que mes enllà de ser productes d'altissima qualitat, tenen ànima" 

La mostra se celebra aquest dissabte i diumenge. Les activitats han començat aquest dissabte amb la jornada tècnica, per tancar al vespre amb un sopar temàtic del formatge que servirà Joel Castanyé. Diumenge, els visitants podran visitar parades de formatges de tot Catalunya i s’organitzaran talles de cuina, tallers infantils i degustacions guiades de formatge. 

 

Comentaris
Més a Comarca