La pedregada de diumenge afecta greument al Pla d'Urgell

Una nova pedregada afecta greument als municipis de Vallverd, Ivars d'Urgell i Vila-sana, al Pla d'Urgell, i  Penelles, Castellserà i la Fuliola, a l'Urgell i Noguera.

Tamany de les pedres que van descarregar al Pla d'Urgell.
photo_camera Tamany de les pedres que van descarregar al Pla d'Urgell.

Aquest diumenge a mitja tarda una forta tempesta va afecta entre el 60 i 100% els cultius de les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell i la Noguera, encara que l'epicentre va afectar les poblacions d'Ivars d'Urgell, Vallverd i Vila-sana.

L'afectació es concentra en la poma Golden, que està en plena campanya de recol·lecció, però també en fruita més tardana com la poma Fuji. La tempesta va tenir una durada aproximada de 10 minuts i primer va començar només amb pedra per posteriorment passar a barrejar-se amb aigua. La mida de les pedres oscil·lava entre un cigró i una nou.

Els productors de la zona lamenten que la pedregada s'hagi produït en plena collita de la poma goldem, motiu pel qual es reduirà el volum de quilos que entraran a les centrals, ja que una gran quantitat es destinarà a sucs. Per la seva banda els sindicats han demanat celeritat en els peritatges d'Agroseguro.

Comentaris
Més a Comarca