27.06.2022 |
Territoris.cat

El Pla d'Urgell respon a la crida sobiranista de la Via Catalana

La gent del Pla d'Urgell va respondre un cop més a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana, però en aquest cas ho va fer de forma massiva com a mostra del seu desig sobiranista.

Un nen recorre els trams del Pla d'Urgell amb patinet.
Un nen recorre els trams del Pla d'Urgell amb patinet.
El Pla d'Urgell respon a la crida sobiranista de la Via Catalana

En primer lloc crec que és de dret felicitar a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), a les seccions comarcals i locals, que en els darrers mesos han estat fent una tasca de sensibilització per participar en la Via Catalana. Un esforç que indiscutiblement es va traduir en la resposta de més de 2.000 persones que van omplir els trams.

Aquell modest objectiu de les 1.714 persones que s'esperaven del Pla d'Urgell es van convertir en 27 autocars, que van traslladar els participants fins als trams 138 al 141, i part del 146, el que es va traduir en més de dos quilòmetres de cadena paurgellenca.

Cal recordar que molta de la gent que van participar en la Via Catalana, ja havia participat en els actes dels seus respectius municipis, i no van dubtar en afegir-se a la convocatòria, per completar una jornada de reivindicació nacional i de clam per la llibertat i sobirania de Catalunya.

El President de la Diputació, Joan Reñé, va acompanyar al veïns de Fondarella en el tram 141, a l’Hospitalet de l’Infant, i va manifestar que
el poble de Catalunya va sortir al carrer per ensenyar al món la seva voluntat ferma de poder-se gestionar i de poder ser sobirà.
 

 

Reñé va afegir que fora bo que aquells que tenen que escoltar, llegeixin i reaccionin dins del marc pacífic i democràtic al que té dret un poble que parla i diu que vol ser independent, en al·lusió al Govern de l’Estat espanyol.

El Pla d'Urgell respon a la crida sobiranista de la Via Catalana
comentaris