Presenten una proposta educativa per incrementar els coneixements sobre l'Estany

S'han editat 300 unitats de la maleta didàctica, que es distribuiran en totes les escoles de la comarca del Pla d'Urgell, i en els Centres de Recursos Pedagógics de tota Catalunya.
El docents que han participat el la confecció de la maleta pedagógica.
photo_camera El docents que han participat el la confecció de la maleta pedagógica.

L'Estany d'Ivars i Vila-sana ha acollit aquest dimarts la presentació de la maleta didàctica Aus de l'estany d'Ivars i Vila-sana. Materials i recursos educatius, una proposta educativa que té com ha objectiu incrementar el coneixement de les aus que tenen el seu hàbitat en el Parc Natural. Aquesta nova eina pedagògica ha estat elaborada pel Grup de Treball del Medi Natural de l'Estany, del que en formen part professors que participen en el Pla de Formació Permanent del Professorat dels Serveis Educatius del Pla d'Urgell.

El grup de treball, format per professors de diferents centres educatius de la comarca i el director del Consorci del l'Estany d'Ivars i Vila-sana, va iniciar les seves tasques durant el curs 2008-2009, recollint tota la informació referent a 15 espècies d'aus que tenen el seu hàbitat en el Parc Natural. Amb aquest material han elaborat un material pedagògic amb un llenguatge adient per escolars de cicle superior de primària i primer cicle de secundària.

En l'acte de presentació hi han participat el president de la Diputació Joan Reñé, el director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerés, el president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, i la directora del CRP Cèlia Torres, acompanyats del inspectors de zona i els professors de la comarca.


La maleta educativa conté diversos llibres que permeten conèixer amb profunditat les aus, les característiques, hàbits, alimentació i els llocs en que es troben en l'entorn de l'Estany, informació amb la que es pot treballar tant a les aules com en el mateix Parc Natural, unes publicacions que han estat il·lustrades per Toni Llovet, un dels millors especialistes en aquesta matèria.

Acompanya el material un pòster amb les il·lustracions de totes les espècies que s'han estudiat, i en l'altra banda un planell de tot el perímetre de l'Estany en el que s'especifiquen totes les zones especifiques i serveis.

Amb la col·laboració de la Diputació de Lleida s'han editat 300 exemplars de la maleta, que es distribuirà en totes les escoles de la comarca i en els 72 Centres de Recursos de Catalunya. I tal com va explicar Cèlia Torres, qualsevol centre escolar de la demarcació de Lleida els pot sol·licitar.

El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, ha explicat que "una iniciativa d'aquestes característiques posa en valor la feina del professorat, per una part, i el fet que amb això els alumnes del Pla d'Urgell assumeixin l'espai natural com a seu i en el futur vetllin per la seva conservació", i ha agraït l'esforç de la Diputació per fer realitat la seva publicació.

comentaris