Reñé assegura que la resposta del ministeri al problema dels de purins és decebedora

Joan Reñé, ha denunciat la situació que pateixen els més de 300 ramaders lleidatans en no poder alliberar els purins de les explotacions en plantes de tractament.

Joan Reñé ha presidit l'acte inaugural del Saló de l'Automòbil a Mollerussa.
photo_camera Joan Reñé ha presidit l'acte inaugural del Saló de l'Automòbil a Mollerussa.

En el decurs de l'acte inaugural del Saló de l'Automòbil a Mollerussa, el president de la Diputació Joan Reñé s’ha referit a la concentració que els ramaders van fer ahir a Madrid. Una mesura de pressió per tal que el PP replantegi la nova llei reguladora de les primes a la cogeneració.

Reñé ha manifestat que la resposta rebuda per part del ministeri d’Indústria ha estat decebedora i ha afirmat no entendre com en un país, on la democràcia i la capacitat de participació ha de ser un element imprescindible, es nega l’opció a parlar i buscar una solució a aquest problema.

El tractament de les dejeccions ramaderes és un tema que estava resolt. Ara, el ministeri anul·la unes regles de joc a mitja partida. És injust que les conseqüències recaiguin en un sector que ha aguantat i aguanta, tot i la situació econòmica que estem vivint. Els ramaders estan carregats de raons, ha dit Reñé, que ha reafirmat el ple suport i compromís de la institució amb els afectats.

Reñé ha assenyalat que quan no es vol escoltar es demostra que s’està molt lluny del que són les necessitats de les persones i de la nostra economia amb una evident manca de capacitat per solucionar els problemes posant en qüestió la viabilitat de moltes famílies del sector ramader.

Comentaris
Més a Comarca