Resignació al Pla d'Urgell amb la implantació del copagament farmacèutic

Els usuaris s'han pres amb resignació l'aplicació del copagament dels medicaments, i les farmàcies han implantat el nou sistema informàtic que ha funcionat amb normalitat i sense cap incident destacat.
Framacia
photo_camera Les farmàcies del Pla d'Urgell implanten el copagament amb normalitat.

Les farmàcies del Pla d'Urgell han implantat el nou sistema de copagament dels medicaments amb tota normalitat, la xarxa informàtica ha respost correctament sense cap incident destacat. Malgrat tot, sí que han manifestat que el nou sistema ralentitza relativament l'atenció als usuaris ja que amb cada recepta el sistema ha de donar la conformitat per confirmar quin és el sostre de renda de l'usuari,  per tal d'aplicar el 40, 50 0 60% d'increment en el preu del medicament. aquesta confirmació és la que provoca un cert alentiment en el serveis a l'usuari.

Segons manifesta la farmacèutica Anna Simó, la implantació del pagament de l'euro en les medicines va ser més traumàtic, i els usuaris van mostrar el seu malestar, però en el cas del copagament s'ha notat més resignació. Simó ha afegit que aquest increment encara que sigui més alt del 60% significa una quantitat no massa significativa per l'usuari corrent, que no arriba a un euro,  per la qual cosa pràcticament no es nota i han estat poques les persones que han mostrat malestar per l'increment.

Per altra banda els farmacèutics han comentat a territoris.cat que l'increment no afecta als col·lectius amb més dificultats, aturats, famílies sense prestacions i altres amb risc d'exclusió social, que continuaran reben les medicines sense cost. Una altra cosa serà a partir del setembre, quant s'apliqui l'increment al jubilats i pensionistes, aquesta normativa sí que pot tenir conseqüències, d'una banda pel preu d'uns medicaments que per aquests col·lectius és imprescindible per la seva qualitat de vida, i que l'increment suposarà un cost que per molts serà inassumible. Per altra banda la majoria d'aquests usuaris són polimedicats, i seran ells mateixos els que decidiran quins medicaments utilitza en funció dels preus, sense tenir en compte la prescripció mèdica.

Segons els farmacèutics aquesta circumstància pot provocar que els usuaris prioritzin analgèsics i somnífers, que són els que consideren que els poden facilitar un major benestar, en detriment d'altres que poden ser més importants per les seves dolències o malalties, prescindint dels plans de medicació.

Comentaris
Més a Comarca