02.12.2020 |
Territoris.cat

S'incrementen els robatoris de ferralla en la deixalleria de Mollerussa

L'empresa adjudicatària es veu obligada a netejar periòdicament l'entorn de la deixalleria, on els lladres deixen les restes que no els hi són útils.

Imatge de les restes que s'acumulen en els voltants de la deixalleria.
Imatge de les restes que s'acumulen en els voltants de la deixalleria.
S'incrementen els robatoris de ferralla en la deixalleria de Mollerussa

Des de fa uns mesos s'han incrementat els robatoris de ferralla en la deixalleria de Mollerussa, en part degut a la situació econòmica que pateixen alguns col·lectius de la població, segons fons del Consell Comarcal. Però la preocupació de l'ens comarcal i de l'empresa que gestiona la deixalleria, no és tan sols els robatoris, sinó la quantitat de deixalles que s'acumulen en els voltants del recinte, provinents del desballestament dels materials robats.

Els lladres aprofiten les hores de descans de la persona encarregada de la deixalleria, per forçar la reixa, entrar en el recinte i extreure els materials, que tot seguit desballesten, abandonant tot el que no els serveix, el que provoca una acumulació de deixalles a les finques properes al recinte. Per altra banda, la proximitat d'un camp de panís facilita que els lladres puguin aparcar un camió o furgoneta, de forma discreta i carregar el material que roben.

L'encarregada de la deixalleria i l'empresa reparen la reixa cada cop que comproven que ha estat forçada, però els lladres la tornen a obrir en un altre punt.

Segons fons del Consell Comarcal, l'empresa adjudicatària neteja periòdicament l'entorn de la deixalleria, però tot i així, creuen que la mesura més eficaç seria retirar la reixa i pujar un mur que evitaria l'accés al recinte. Una alternativa que l'ens comarcal té previst incloure en el plec de condicions de la propera adjudicació del servei.

Els industrials de la zona també han mostrat el seu malestar, d'una banda per la imatge que dóna el polígon amb les deixalles abandonades, fora de la deixalleria, i per altra la presència de possibles delinqüents en els voltants de les seves instal·lacions.

El president del Consell Comarcal Francesc Fabregat ha explicat que demanarà als cossos de seguretat que incrementin la vigilància als vorals de la deixalleria, per tal de persuadir als autors d'aquests actes, donat que es realitzen en els horaris que la deixalleria està tancada al públic.

En el moment de redactar aquesta notícia, l'empresa adjudicatària del servei ja havia retirat les deixalles que apareixen en les fotografies i que es van prendre el passat divendres.

S'incrementen els robatoris de ferralla en la deixalleria de Mollerussa
comentaris