21.09.2020 |
Territoris.cat

Sidamon seu del Campionat de Catalunya de Formació Professional

El jovent que es vol introduir en el món laboral ha de saber donar resposta a la necessitat empresarial del seu territori.

Imatges del Campionat de Formació Professional de Jardineria de 2012.
Imatges del Campionat de Formació Professional de Jardineria de 2012.
Sidamon seu del Campionat de Catalunya de Formació Professional

Impulsat per l'Institut Mollerussa, el pròxim dissabte 17 de maig, se celebrarà a Sidamon, a les instal·lacions de Tallers A. Miquel, el Campionat de Catalunya de Formació Professional de la modalitat de Jardineria. Una iniciativa en la qual hi participaran el centre amfitrió, l'Institut d'Horticultura, Jardineria de Reus i l'Institut La garrotxa d'Olot.

Els participants hauran de confeccionar els seus projectes de jardineria, que quedaran en les mateixes instal·lacions que els acullen, duent a terme tots els àmbits relacionats amb la matèria, des del disseny fins a la materialització de l'espai enjardinat.

El Campionat de Formació Professional se celebra bianualment en totes les especialitats que imparteixen els centres, i els classificats tenen l'opció de competir en l'àmbit estatal i europeu, dins d'un projecte que s'anomena Worldskills Competition, nomenclatura que Catalunya va adoptar com Catskill, sota la tutela del departament d'Ensenyament.

El campionat de Catalunya de formació professional, que se celebra cada dos anys, permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.

El progrés econòmic d'una regió està íntimament lligat a la formació de la seva població activa. El jovent que es vol introduir en el món laboral ha de saber donar resposta a la necessitat empresarial del seu territori; és per això que empreses i autoritats educatives han de treballar conjuntament a fi d'ajudar al progrés econòmic del territori.

Sidamon seu del Campionat de Catalunya de Formació Professional
comentaris