05.08.2020 |
Territoris.cat

Suport unànime dels Ajuntaments del Pla d'Urgell a la consulta del 9N

La Diputació de Lleida va encapçalar la crida de suport a la consulta del 9N, que es va fer des de l’Associació de Municipis per la Independència.i l’Associació Catalana de Municipis.

Imatge de les votacions de l'Ajuntament de Mollerussa.
Imatge de les votacions de l'Ajuntament de Mollerussa.
Suport unànime dels Ajuntaments del Pla d'Urgell a la consulta del 9N

Un cop aprovada la Llei de consultes pel Parlament Català, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), van proposar de celebrar plens extraordinaris en suport a la consulta del 9N.

Aquest dilluns a la demarcació de Lleida es va començar a donar suport, començant per la Diputació a la que s'afegeixen progressivament els ajuntaments. Pel que fa al Pla d'Urgell, Mollerussa, Bellvís, Els Arcs, El Poal, Vila-sana, Sidamon i Fondarella van ser els primers en celebrar les sessions plenàries.

Pel que fa a la capital, la proposta va comptar amb el suport de CiU, ERC, l'abstenció del PSC i la regidora no adscrita, i el vot en contra del PP. Joan Simeon regidor del PP va dir que l'argumentació d'ERC semblava paraula de Déu, i que el PSC nedava i guardava la roba. Per la seva banda Pere Gatnau del PSC va argumentar la seva abstenció en el fet que no es coneixien els termes de la Llei de consultes. Marc Solsona de CiU va explicar que la Llei de consultes no ha de servir tan sols per decidir la sobirania sinó per consultar a la ciutadania qualsevol tema del interès general. Francesc Pla va afegir que 600 ajuntaments demostren el desig del poble català.

Fondarella no va tenir problemes en la decisió, ja que l'equip que dirigeix Joan Reñé pertanyen tots al grup de CiU, per la qual cosa la decisió va ser unànime.

En el cas del Poal, la votació en favor de la proposta va ser unànime. A Bellvís, Els Arcs, també es va aprovar per unanimitat, ja que el regidor socialista no va assistir al Ple, i els grups de CiU i ERC van donar suport a la proposta.

Vila-sana aprovava la proposta de suport, també unànimement, ja que la corporació pertany en la seva totalitat a la federació de CiU. S'afegia, aquest dilluns als més de 600 municipis de Catalunya, Sidamon, localitat en la qual els regidors van expressar personalment el seu vot de viva veu.

El Palau d'Anglesola ha convocat el Ple aquest dimarts al vespre. Golmés celebrarà el Ple dijous a dos quarts de 9 del vespre.

Suport unànime dels Ajuntaments del Pla d'Urgell a la consulta del 9N
comentaris