19.01.2022 |

Taller per a descobrir la flora de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L'activitat s'iniciarà aquest diumenge dia 27 a partir de dos quarts de 10 del matí, des del punt d'informació d'Ivars d'Urgell, i estarà oberta a tots els públics. Les persones que vulguin descobrir la flora de l’estany d’Ivars i Vila-sana només han de presentar-se el mateix diumenge al punt d’informació del terme municipal d’Ivars d’Urgell i inscriure’s (l’activitat té un cost de 3€) o bé inscriure’s prèviament tot contactant amb el Consorci.
La Fotja, una de les especies que viuen a l'Estany.
Taller per a descobrir la flora de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L'Estany d'Ivars i Vila-sana es consolida com espai de descoberta continua de la natura des de la seva recuperació, dia a dia, flora i fauna ofereixen al visitant nous paisatges que el converteixen en un dels destins turístics, de cap de setmana, més sol·licitats de Catalunya. Per aquest motiu el Consorci que gestiona el parc natural organitza periòdicament activitats per tal de fomentar el coneixement de l'entorn, és el cas del taller que s'ha programat per aquest diumenge 27 de maig .Els botànics de la Universitat de Lleida Xavier Oriol i Àlex Juàrez conduiran una activitat que consistirà en descobrir la flora de l'espai natural, dirigint una visita guiada al voltant de l'Estany.

L'activitat s'iniciarà a partir de dos quarts de 10 del matí, des del punt d'informació d'Ivars d'Urgell, i estarà oberta a tots els públics. Les persones que vulguin descobrir la flora de l’estany d’Ivars i Vila-sana només han de presentar-se el mateix diumenge al punt d’informació del terme municipal d’Ivars d’Urgell i inscriure’s (l’activitat té un cost de 3€) o bé inscriure’s prèviament tot contactant amb el Consorci.

Després de la recuperació de l’estany, s’ha fet un seguiment de l’evolució del paisatge vegetal i s’ha aconseguit un catàleg de més de 400 espècies de diferents tipus: d’ambients humits, de bosc de ribera, espècies de secà i d’ambients salabrosos, juntament amb la flora típica del territori agrícola de regadiu.
Amb aquesta activitat, els participants descobriran el paisatge de l’estany d’Ivars i Vila-sana des d’una altra perspectiva, ja que per primer cop s’ofereix la possibilitat d’identificar les plantes, arbres i flors que conformen l’entorn natural de l’estany.

Guia bàsica per a l’observació d’ocells primavera-estiu
Com ja es ve fent les darreres temporades, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha editat una nova guia bàsica d’observació i identificació d’aus que habiten l’estany en un període determinat. Coincidint amb l’entrada als mesos més calorosos, els visitants de l’espai natural poden demanar la guia als punts d’informació gratuïtament i així conèixer més de prop la riquesa ornitològica de l’estany durant la primavera i l’estiu.
En aquesta època de l’any, es poden apreciar diverses espècies, com ara: cames llargues, ànecs collverds, fotges, polles d’aigua, esplugabous, arpelles vulgars, agrons roig, cigonyes blanques, gavians argentats, balquers, gavines i cabussons emplomallats.
L’estany d’Ivars i Vila-sana concentra, en el període reproductor, la segona població més nombrosa de Catalunya de gavines rialleres i gavines capnegres, després del Delta de l’Ebre.

Taller per a descobrir la flora de l'Estany d'Ivars i Vila-sana
comentaris