Urbanisme dóna llum verda a la planta de biomassa del Palau d'Anglesola

L'alcalde del Poal Rafel Panadès mostra la seva indignació, i manifesta que l'aprovació del Pla Especial ha estat més una decisió política que tècnica.

Terrenys al terme del Palau d'Anglesola en els que està previs construir la plata.
photo_camera Terrenys al terme del Palau d'Anglesola en els que està previst construir la plata.

La Comissió Provincial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat, aquest dimecres, el Pla Especial per la construcció d'una planta de biomassa al terme municipal del Palau d'Anglesola, un projecte que va presentar la companyia hortofructícola Nufri de Mollerussa.

La Comissió d'Urbanisme ha pres aquesta decisió després de què l'hagués retirat de l'ordre del dia, en dues sessions anteriors. En aquests casos es va argumentar la falta d'informes de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

Amb aquest dictamen la companyia Nufri podrà iniciar els tràmits per sol·licitar la llicència d'activitat, i poder construir la planta de biomassa. Aquest projecte té previst que es pugui generar 14 Mw de potència elèctrica a partir de cultius energètics que incentiva entre els seus socis, i restes vegetals d'altres zones.

L'alcalde del Poal Rafel Panadès, ha mostrat la seva indignació al conèixer el dictamen de la Comissió d'Urbanisme, i ha manifestat que el consistori iniciarà un contenciós, després de reunir aquest dijous al veïnat en una assemblea popular.

Segons Panadès, aquesta decisió ha estat més política que tècnica, ja que el consistori disposa d'informació que ratifica algunes irregularitats del procés. L'alcalde ha afegit, que l'administració ha gestionat el tema de manera que el projecte es pogués aprovar "s'ha fet a la mida de l'empresa" ha dit Panadès.

Panadès no pot entendre com la Comissió d'Urbanisme podia desestimar el projecte en la sessió del juliol del 2011, i el setembre del mateix any l'aprovés provisionalment.

Els veïns del Poal han protagonitzat diverses manifestacions en contra del projecte i ha sorgit una plataforma cívica amb el nom de Salvem el Territori, que ha dut a terme accions amb la mateixa finalitat. Els veïns consideren que la planta perjudicarà la salut, i al medi ambient de la zona.

Comentaris
Més a Comarca