La variant d'Ivars d'Urgell, pendent de les tanques del Canal per reprendre el ritme de l'obra

La variant tindrà 1.789 metres de longitud i 7 metres d’ample de calçada. Les obres, que comprendran també la reconstrucció de la xarxa de reg, està prevista que finalitzin a la primavera del 2015.

Les obres de la variant d'Ivars d'Urgell en la carretera de Vallverd.
photo_camera Les obres de la variant d'Ivars d'Urgell en la carretera de Vallverd.

La variant d'Ivars d'Urgell comença a tenir forma, l'empresa que realitza les obres va iniciar el moviment de terres i l'ocupació de les finques afectades al voltant del mes de juny, i va prioritzar la reposició de les xarxes de reg, per tal de garantir la campanya. Al llarg de l'estiu s'han continuat les obres d'explanació a l'espera de les tanques del Canal, per tal de reprendre el ritme de l'obra. La previsió es que el projecte es pugui enllestir en la primavera de 2015, si les inclemències meteorològiques no juguen cap mala passada.

La futura variant tindrà 1.789 metres de longitud i 7 metres d’ample de calçada, i es realitza en dues fases que uniran les carreteres de Bellpuig i Castellnou de Seana en un primer tram, i des d'aquest punt fins a la de Vallverd en el segon tram, i es completarà en un tercer tram des de la carretera de Vallverd fins a tornar a la carretera de Bellpuig.

L'obra aquesta pressupostada en 1.819.072,42 euros, que es finançaran amb una aportació de 1,519,072 euros de la Diputació de Lleida, i 300.000 euros de l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell en concepte de les expropiacions de les finques afectades.

Comentaris
Més a Comarca