Vila-sana seleccionada pel programa Viure al Poble Més

Vila-sana rebrà 397.030 euros, per al projecte d'Implantació de rutes i serveis per a l’atenció de l’estany, que defineix una sèrie d’actuacions de regeneració urbana i rural per atendre el potencial turístic de l’entorn rural.
La vicepresidenta Joana Ortega i l'alcalde Joan Ramon Sangrà.
photo_camera La vicepresidenta Joana Ortega i l'alcalde Joan Ramon Sangrà.

Vila-sana és un dels vint-i-sis municipis de Catalunya que rebran una subvenció del programa Viure al Poble Més, un programa que té com a objectiu afavorir el desenvolupament d'iniciatives emprenedores en municipis de menys de 3.000 habitants. El municipi del Pla d'Urgell va presentar el projecte anomenat Implantació de rutes i serveis per l'atenció de l'Estany, amb el que es vol potenciar l'atenció i l'oferta de serveis als turistes que visiten el Parc natural.

Aquest dijous, a l'Auditori del Palau de la Generalitat ha tingut lloc l'acte de signatura del conveni que permetrà impulsar el projecte, en el que hi han participat la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i l'alcalde de Vila-sana Joan Ramon Sangrà.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern ha lamentat que des de Madrid s'intenti atacar el model municipal català i ho ha qualificat de despropòsit. Assistim a intents incomprensibles d'alterar, des d'un despatx de Madrid, tot un model de territori, i això ho volen fer sense cap estudi, sense cap reflexió i sense conèixer ni el territori ni el tarannà dels municipis afectats, ha dit Ortega. En aquest sentit, la vicepresidenta ha assegurat que el Govern de la Generalitat no cedirà davant d'aquests atacs i lluitarà per mantenir el model territorial català.

No hi ha municipis petits, sinó municipis amb més o menys població, però tots ells són necessaris per a l'equilibri d'aquest gran país que és Catalunya,

ha dit Joana Ortega.

Per la seva banda l'alcalde de Vila-sana Joan Ramon Sangrà ha explicat que el projecte es durà a terme en dos àmbits, d'una banda en l'entorn urbà que consistirà en urbanització i instal·lació d'equipaments en els carrers on es troben els allotjaments rurals del municipi, i per altra en la construcció d'un centre d'atenció al visitant que està previst a la plaça de l'ajuntament al costat de l'edifici consistorial. En l'àmbit rural la proposta és habilitar diferents rutes al voltant de l'Estany, així com la senyalització i plafons informatius.

El consistori rebrà 397.030 euros, d'una inversió total de 610.816 euros, per a dur a terme la iniciativa que partirà de la redacció del projecte i posterior execució al llarg d'aquest any.

Viure al Poble Més és un programa destinat a subvencionar grans projectes dels ens locals de fins a 3.000 habitants que actuïn íntegrament en un nucli de població, com ara projectes de regeneració urbana i rural, de millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació del patrimoni cultural. Aquesta convocatòria d'ajuts compta amb un pressupost de 9,1 milions d'euros, dels quals 7 milions provenen dels fons FEDER de la Unió Europea i els 2,1 milions restants, que es corresponen al 15% de la despesa subvencionable total, els aporta el Departament de Governació i Relacions Institucionals.

comentaris