El Canal MIPTV consolida la transformació digital de l’escola Ignasi Peraire de Mollerussa

L'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa, ha sigut un dels centres pioners en les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC), tal com demostra el seu palmarès de premis i reconeixements en convocatòries i activitats tecnològiques d'arreu de Catalunya
L'estudi de MIPTV, els alumnes de sisè entrevisten a Engelbert Montalà
photo_camera L'estudi de MIPTV, els alumnes de sisè entrevisten a Engelbert Montalà

Afirmar que les noves tecnologies s'han convertit en eines imprescindibles de la nostra quotidianitat, és obvi, però utilitzar-les amb intel·ligència i moderació, bé essent un bon motiu de discussió. Les noves eines tecnològiques i la connectivitat han penetrat en els centres educatius com a complements efectius de l'activitat formativa diària, i els escolars aprenen a gestionar-les en els diferents entorns del seu aprenentatge.

L'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa, ha sigut un dels centres pioners en les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC), tal com demostra el seu palmarès de premis i reconeixements en convocatòries i activitats tecnològiques d'arreu de Catalunya, concurs Webs al Punt, Científics en joc, Mobile History Map, en el marc de la convocatòria de Student Awards, i en mSchools del  Mobile World Capital Barcelona, entre altres. Un corriculum que fins hi tot ha estat reconegut per la UNESCO.

L'impacte de la tecnologia en el model educatiu actual, ha de mantenir un estret, equilibri amb els perills de l'abús de les xarxes

L'aposta tecnològica s'ha anat completant en els darrers anys amb un projecte radiofònic, la incorporació d'un estudi de ràdio, Mip Ràdio des del qual els escolars porten a terme activitats de divulgació per als mateixos alumnes i també per als pares del centre. L'equipament compta amb una programació periòdica de programes realitzats i conduïts pels alumnes, que també conviden a persones rellevants de la capital del Pla d'Urgell.

l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa guanyadors del mSchols Student AwardsL'escola acaba de completar el projecte tecnològic amb un canal MIPTV, una activitat que es va iniciar el passat Nadal amb la primera retransmissió en directe del final de trimestre i el taller de màscares de Carnaval. El centre compta amb equips per enregistrar editar i retransmetre en temps real les seves activitats que es poden consultar a la carta en el seu web.

La comissió de Cultura Digital, amb la implicació del claustre han impulsat un projecte enriquidor i molt significatiu per tot l'alumnat per totes les possibilitats educatives i motivacionals que ens aporta

El passat dimecres els escolars van poder realitzar una entrevista, al portaveu del grup d'ERC i diputat al Parament de Catalunya -dels resultats de les eleccions del 14F-  i pare d'alumnes del centre, Engelbert Montalà al que van interrogar sobre les polítiques mediambientals i de sostenibilitat de Mollerussa.

Jornades de Portes Obertes, segures

Per tal de poder mostrar als pares el projecte educatiu de futur de l'escola Mestre Ignasi Peraire, han organitzat unes jornades de Portes obertes, adaptades a les normatives sanitàries i preventives, que tindran lloc els dissabtes 13 i 19 de març.

Per visitar el centre educatiu caldrà fer reserva en els dos torns, de deu persones cadascun, que s'organitzen a les 11.45 i a les 13 hores.

Comentaris