26.10.2021 |
Territoris.cat

El nou institut de Mollerussa no entrarà en servei fins al segon trimestre del pròxim curs

Edifici de Cal Duch en el que començara el curs el nou Institut de Mollerussa
Edifici de Cal Duch en el que començara el curs el nou Institut de Mollerussa
El nou institut de Mollerussa no entrarà en servei fins al segon trimestre del pròxim curs

Els alumnes que havien de començar l'etapa de secundària al nou INS de Mollerussa, ho hauran de fer a l'edifici Cal Duch, situat al carrer Prat de la Riba, segons ha anunciat l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell Marc Solsona. Aquesta alternativa ha estat escollida entre altres propostes pel mateix ajuntament i el departament d'Ensenyament, ha destacat Solsona, qui ha afegit que es tracta de l'elecció més favorable, ja que molts dels nous estudiants provindran de pobles de la comarca i tindran fàcil accés al transport públic necessari gràcies a la nova estació localitzada al costat de les vies del tren i de l'edifici Cal Duch.

Solsona ha considerat que ell no havia de ser el que donés a conèixer aquesta informació però a preguntes dels periodistes ha explicat que 'no volem amagar res', i ha afegit que quan es va prendre la decisió de començar el curs a Cal Duch es va informar les famílies a principis de juny

Activitats en l'antiga escola Les Arrels a Cal DuchEn aquest sentit, ha remarcat que l'Ajuntament ha complert amb el que li va demanar Ensenyament, que va ser l'habilitació de la planificació urbanística per poder fer el nou centre. Això no obstant, ha puntualitzat que una cosa és l'aprovació urbanística i l'altra la posada a disposició dels terrenys, que encara no es té. Ara s'està mirant si aquesta posada a disposició es fa a través de la repercussió dels terrenys dels propietaris en Pla el parcial subsegüent que es faci de la zona on es troben o mitjançant una taxació que ja s'ha demanat per establir un principi de compravenda d'aquests.

El passat gener, va entrar en vigor la proposta del nou institut mollerussenc, anunciada per part del director del departament d'ensenyament de Lleida, en aquella data, Miquel Àngel Cullerés, on s'aprovava una oferta inicial de dues línies per abastir el creixement demogràfic previst pels pròxims anys i evitar una massificació a les escoles de secundària de la comarca. Aquest institut comptà amb unes instal·lacions construïdes a través de mòduls prefabricats i serà ubicat en una finca de 7.000 metres quadrats al costat de l'escola Les Arrels.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, juntament amb Cullerés, van comunicar que aquest nou centre estava previst que entrés en funcionament a l'entrada del curs vinent, al setembre. Malgrat això, el mateix alcalde ha informat que es posarà en marxa fins a l'inici del segon trimestre, al gener de l'any que ve. Solsona ha aclarit que aquesta decisió havia estat per prudència per complir els terminis.

Entre altres, també ha informat que era una bona opció donat que anteriorment ja havia estat adaptada com escola, car abans que es construís l'escola Les Arrels, definitiva, s'havia utilitzat aquell edifici com a tal.

El nou institut de Mollerussa no entrarà en servei fins al segon trimestre del pròxim curs
comentaris