28.10.2021 |
Territoris.cat

L'escola Ignasi Peraire desplega el projecte digital amb la col·laboració de Territoris.cat

Els alumnes de l'escola MiP en el projecte ClickalMiP
Els alumnes de l'escola MiP en el projecte ClickalMiP
L'escola Ignasi Peraire desplega el projecte digital amb la col·laboració de Territoris.cat

Avui encetem aquesta secció com a complement del projecte que estan duent a terme els alumnes de sisè de l'escola Mestre Ignasi Peraire (MiP) de Mollerussa, una iniciativa en el marc de l'àrea de Tecnologia de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) que compta amb el suport de Territoris.cat.

El projecte consisteix en el desenvolupament d'una redacció digital, des de la que els escolars desenvoluparan el seu propi mitjà de comunicació, un treball que va arrencar aquest mes d'octubre amb el disseny de la capçalera i del mateix diari que s'anomena ClickalMiP. Els alumnes van decidir el nom i el disseny del diari, així com de les seccions que tindrà.

Els alumnes de l'escola MiP en el projecte ClickalMiP 1ClickalMiP ja presenta les primeres notícies de l'àmbit curricular del centre i algunes que s'han recuperat de mitjans, per tal de donar contingut al mateix. A partir d'ara els alumnes de l'escola MiP, treballaran els àmbits de la redacció, la fotografia i el vídeo, així com la forma d'incorporar l'àudio a les notícies, amb la supervisió dels professionals de Territoris.cat i la coordinació de la responsable de TAC Mariona Vallés, i altres docents del centre.

Els escolars aniran dotant de contingut el diari, en els diferents formats periodístics, notícies, reportatges, entrevistes i opinió, i completaran la seva tasca amb reportatges en profunditat que els proposarem des de Territoris.cat i que es publicaran en aquesta secció.

El director de Territoris.cat coordina el projecteEl projecte compta amb el suport del claustre de professors l'AMPA i el departament d'Ensenyament, amb l'objectiu que els escolars treballessin l'escriptura, el llenguatge periodístic i les tecnologies en fotografia, àudio i vídeo que es poden implementar en un mitjà digital.

La iniciativa també pretén fomentar l'interès per la informació i la crítica informativa, així com l'ús adequat de les xarxes socials. Per altra banda, també vol ser una eina per incentivar el treball en equip.

L'escola Ignasi Peraire desplega el projecte digital amb la col·laboració de Territoris.cat
comentaris