21.10.2021 |
Territoris.cat

L'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa dedica un projecte científic a Olga Martín

Olga Martín visita l'escola Mestre Ignasi Peraire
Olga Martín visita l'escola Mestre Ignasi Peraire
L'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa dedica un projecte científic a Olga Martín

Els alumnes de l'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa (MiP) tornen a preparar un projecte per participar en la tercera convocatòria del projecte Científics en joc, que impulsa la Direcció General de Recerca del Departament d'Empresa i Coneixement i l'entitat eduscopi. Una iniciativa amb la qual els alumnes de cinquè del centre educatiu dissenyaran un videojoc que tindrà com a protagonista la científica de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín.

Cal recordar que el centre educatiu va obtenir una menció com a millor història, en l'edició del 2017 de Científics en joc, per la proposta dedicada a Alícia Casals, cap de la Divisió de Robòtica i Visió del centre d'Investigació d'Enginyeria Biomèdica de la UPC.

Olga Martín entrevistada pels alumnes de l'escola Mestre Ignasi PeraireEn aquesta ocasió els escolars han seleccionat a la catedràtica de Tecnologia d'Aliments de l'Escola d'Agrònoms de la UdL Olga Marín, que va visitar el centre el dimecres 31 d'octubre. La científica es va sotmetre a les preguntes dels alumnes de cinquè, qüestions que els havien d'ajudar a desplegar el guió del seu videojoc. El motiu de la tria d'una química, ha sigut la commemoració de l'any dedicat a la Taula periòdica.

La presència d'Olga Martín, també la van aprofitar els alumnes de sisè que participen en el projecte del diari digital ClickalMiP, amb la col·laboració de Territoris.cat. En aquest cas els escolars van fer una entrevista, i van preguntar temes que els serviran per redactar la notícia a la seva publicació. També van enregistrar un vídeo i van fer fotografies, com a suport gràfic de què serà la seva redacció.

Olga Martín imparteix una classe a estudiants i tècnics d'ArgalPel que fa al videojoc, els alumnes de cinquè, hauran de fer una recerca biogràfica al voltant de la figura d'Olga Martín, per tal de poder elaborar el fil conductor del guió, també hauran de seleccionar la banda sonora, així com les imatges, fitxes i animades que acompanyaran la vídeo creació. Cal recordar que la convocatòria pretén que els escolars treballin el disseny del joc des de totes les seves components, i en el cas de resultar guanyador, es traslladarà el projecte a un estudi informàtic per tal que materialitzi com a joc.

Trajectòria professional d'Olga Martín

Olga Martín, és catedràtica de Tecnologia d'Aliments de l'Escola d'Agrònoms de la UdL, i el passat més d'octubre va rebre la Medalla Narcís Monturiol que atorga la Generalitat, com a reconeixement a la seva contribució al desenvolupament de la ciència i la tecnologia. 

L'activitat investigadora de Martín, doctora en Ciències Químiques i professora de la UdL des del 1992, se centra en el desenvolupament de noves tecnologies per a l'obtenció d'aliments segurs, saludables, atractius i estables d'una manera sostenible. El grup d'investigació de Noves Tecnologies per al Processament d'Aliments que va crear Martín, és actualment una referència mundial en processament no tèrmic d'aliments.

L'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa dedica un projecte científic a Olga Martín
comentaris