L'escola Pompeu Fabra arrenca un curs marcat per la prevenció de la COVID-19

Som plenament conscients que la seguretat absoluta no està garantida però, seguirem aplicant totes les mesures pertinents perquè les hores que els i les nostres alumnes siguin a l’escola, estiguin en un entorn el màxim de segur possible
Inici de curs escola Pompeu Fabra
photo_camera Inici de curs escola Pompeu Fabra

El passat 14 de setembre vam arrancar el curs 2020-2021 d’una manera ben diferent al que estàvem tots acostumats. Aquest any, la tornada a l’escola, s’ha vist afectada i ha estat dirigida per tot el seguici de la crisi sanitària.  

Tot l’equip humà que fem moure l’engranatge de l’escola Pompeu Fabra de Mollerussa: equip docent, AMPA, personal de PAS, equip de menjador i monitoratge, servei de neteja, conserge i Ajuntament, hem destinat tots els esforços a fer que l’escola, en totes les seves vessants, sigui un lloc el màxim de segur possible per tots i totes les alumnes i famílies que formen l’altra part de la maquinària del centre educatiu.

Ha estat una preparació intensa, marcada pels dubtes i els canvis d’última hora que ens arribaven des de dalt; desenvolupar noves normes – de convivència, de joc, d’higiene, de gestió, ... -, nova organització – d’horaris, d’entrades i sortides, de reunions, d’alumnes, de famílies, de mestres i monitors, ...-,  readaptacions a nivell curricular per tal de garantir tot el protocol COVID però, alhora, sense deixar de banda la filosofia que ens caracteritza.

Amb tot, vàrem iniciar, com si d’anar al front es tractés, amb tota la quadrilla preparada per reduir al màxim qualsevol punt dèbil i amb un objectiu ben clar: intentar mantenir l’escola oberta el màxim de temps possible i amb el màxim nombre d’alumnes possible.

Tota aquesta casuística, generava incertesa i neguit pel dia de la posada en escena. I, tal i com era d’esperar, els infants, que no malgasten energies preocupant-se pel què ha de venir, ens ho van simplificar d’allò més.

L’adaptació a aquesta nova realitat que tant ens preocupava es va produir com per art de màgia 

El carrers adjacents a l’escola van tornar a veure el vaivé dels cotxes i dels infants amb els seus corresponents acompanyants. El pati va recobrar la vida que tant anhelava. Els passadissos van omplir-se de fileres d’alegria i les aules... les aules van omplir-se d’escalfor i de color.

El 14 de setembre, després de 6 mesos, vam tornar a sentir bategar el Pompeu!

Ara, unes setmanes després de posar en marxa tot aquest desplegament, podem dir que, la nova realitat, és qüestió de temps, de voluntat i d’hàbits. Som plenament conscients que la seguretat absoluta no està garantida però, seguirem aplicant totes les mesures pertinents perquè les hores que els i les nostres alumnes siguin a l’escola, estiguin en un entorn el màxim de segur possible.

Agraïm, encaridament, tot l’esforç que fan els i les alumnes, les famílies i tot el personal que està implicat a l’escola i que, entre tots, fan possible l’objectiu que tenim marcat. Gràcies a tots i cadascun d’ells i elles.

Mentrestant, seguirem gaudint del batec del Pompeu Fabra.

Comentaris