L'especialista de l'escola Ignasi Peraire, Mariona Vallés exporta la cultura digital a les Garrigues

Mariona Vallés ha estat l'artífex del desplegament de les Tecnologies per a l'aprenentatge i el Coneixement (TAC) de l'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa. El centre educatiu de la capital del Pla d'Urgell es va proclamar guanyador en la categoria App Education, Mobile History Map, amb el seu projecte @dona't.
Mariona Vallés en les demostracions del material digital a les Borges Blanques
photo_camera Mariona Vallés en les demostracions del material digital a les Borges Blanques

En el marc del cicle de conferències Les tecnologies digitals a l'educació del futur, el Servei Educatiu de les Garrigues, va organitzar aquest dimarts una conferència dirigida a docents dels centres educatius de cicle infantil, primària i secundària, de les comarques de les Garrigues i el Pla d'Urgell.

La xerrada que portava per títol Potencialitats de la Realitat Virtual a l'educació del futur: una mirada emergent, va estar impartida per la mestra especialista en tecnologies digitals de l'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa, Mariona Vallés. La trobada va mostrar als mestres noves eines tecnològiques que han de servir per acompanyar l'educació als nous espais digitals, que també haurien de ser elements per fomentar la inclusió i la motivació de l'alumnat.

Mariona Vallés va dur a terme en la seva intervenció, una primera part teòrica sobre la Realitat Virtual (RV) i la influència en el model educatiu actual, nous projectes innovadors i de recerca, les imatges en 360 graus i la RV, la RV dins del currículum. La professora també va mostrar als assistents alguns exemples d'aplicacions (app) relacionades amb el tema, així com sobre experiències educatives.

Vallés va combinar la part teòrica de la jornada, que es va dur a terme a la Sala Maria Lois de l'edifici de la Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges Blanques, amb activitats pràctiques d'exemples de realitat augmentada, ulleres de realitat virtual, càmeres de 360 graus, edició de Tours patrimonials en 3660 graus, i imatges en 3D, en les que hi van participar els assistents.

Per finalitzar l'activitat, Mariona Vallés va conduir un debat i intercanvi d'opinions i qüestions sobre les matèries i la manera d'implementar-les en les aules.

l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa guanyadors del mSchols Student Awards

Projecte tecnològic en el currículum de l'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa

Mariona Vallés ha estat l'artífex del desplegament de les Tecnologies per a l'aprenentatge i el Coneixement (TAC) de l'escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa, un centre, que malgrat les deficiències en alguns serveis s'ha situat al capdavant de l'aplicació de les TAC a la demarcació de Lleida, una tasca que ha comptat amb l'indispensable suport de la direcció, l'equip docent i l'AMPA del centre.

L'escola ha participat en diferents edicions del concurs Student Awards, el programa mSchools, que impulsa el Mobile World Capital Barcelona (MWCB), una convocatòria que té com a objectiu ajudar a alumnes i docents a integrar les tecnologies mòbils a l'aula, el qual permet obrir noves vies d'ensenyament i aprenentatge que milloren el rendiment i l'ocupabilitat. El centre educatiu de la capital del Pla d'Urgell es va proclamar guanyador en la categoria App Education, Mobile History Map, amb el seu projecte @dona't.

El centre s'ha situat finalista en el convocatòria del MWCB des de l'any 2017, competint amb més de 400 centres educatius de tota Catalunya.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement